Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy tálba lisztet tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a 2 dl langyos tejet, 2 dkg cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt. Kissé megkelesztjük. Ehhez a kovászhoz keverjük a 2 tojássárgáját, a sót, a 3 dl tejet és az egészet fakanállal, vagy robotgéppel jól felverjük. Egészen gyenge lágy tésztát kell, hogy kapjunk. 45 percig kelesztjük, majd hozzákeverjük a 2 tojás felvert habját, majd néhány percig még kelesztjük. Majd forró olajban kanállal szaggatjuk és kisütjük, nem túl gyorsan, hogy a közepe is átsüljön. Cukorral megszórva, lekvárral melegen tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom, nosztalgiát varázsol az asztalra,bátran ajánlom....
|
|
|
|
1 komment
|
9 ember kedveli
|
pri
2013.01.29 22:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
zsuzsi22 |
2013.01.31. 12:50 (#1) |
|
 |
Szerintem a sót semmiképp nem érdemes a kovászba tenni közvetlen, mert elrontja a kovászunkat. Én a sót a lisztbe szoktam szórni, abból sosem lehet baj. |
| |
|
|
|
tálba lisztet, kovászhoz keverjük, egészet fakanállal, hozzámorzsoljuk, megkelesztjük, tojássárgáját, hozzákeverjük, tojássárgája, robotgéppel, nosztalgiát, kelesztjük, fakanállal, szaggatjuk, kelesztjük, megszórva, mélyedést, lekvárral, felverjük, kovászhoz, készítünk, kanállal, átsüljön, Cukorral, Tarkedli, asztalra, kisütjük, élesztőt, varázsol, keverjük, liszt, cukor, élesztő, tojássárgája, pici,
|
|
|
|
|
Somlói
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|