Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vízben elkevertem a búzadarát, a cukrot. Belereszeltem a citrom héját és belefacsartam a levét is. Utána feltettem melegedni, miközben folyamatosan kevergettem. Miután szépen besűrűsödött levettem a tűzről és egy kicsit kihűtöttem, hogy be tudja töltögetni a tálkákba. Kiporcióztam a fagyis kelyheimbe. Ebből a mennyiségből összesen 6 tálkányi lett. Félrettem őket, amíg elkészítettem a karamelles krémet a tetejére.
A cukrot beleszórtam egy teflon serpenyőbe és felolvasztottam. Utána nagyon óvatosan beletettem az 5 dkg vajat, amit belekevertem. Ezután szép fokozatosan beleöntögettem a tejszínt továbbra is folyamatosan kevergetve. Még főztem pár percig, majd levettem a tűzről és rászedtem a citromos grízre. Hidegen tálaltam vacsora után deszertnek.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
vicky0709
2013.02.11 08:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vízben elkevertem, citrom héját, kicsit kihűtöttem, fagyis kelyheimbe, mennyiségből összesen, karamelles krémet, cukrot beleszórtam, teflon serpenyőbe, tejszínt továbbra, citromos grízre, felolvasztottam, beleöntögettem, belefacsartam, Belereszeltem, elkészítettem, belekevertem, folyamatosan, Kiporcióztam, mennyiségből, folyamatosan, besűrűsödött, fokozatosan, kevergettem, beleszórtam, töltögetni, elkevertem, deszertnek, serpenyőbe, kevergetve, karamelles, karamellel, kihűtöttem, beletettem, kelyheimbe, Félrettem, feltettem, liter, búzadara, cukor, citrom héja leve, cukor, tejszín,
|
|
|
|
|