Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát egészen finomra vágjuk és megdinszteljük az olajon. Lehintjük a pirospaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a szárított gombát és lefedve 15-20 percig pároljuk.
Közben a megmosott, megtisztított és a tönkjüktől megszabadított gombákat körülbelül egyforma nagyságú darabokra vágjuk.
Hozzáadjuk a gombát hagymához, sózzuk, jól átforgatjuk és közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a gomba megpuhul és az eresztett lé nagy része elfő.
Végül belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk és kész.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Minél több fajta gombát használunk készítéséhez, annál finomabb a végeredmény. Az ízfokozás kedvéért, mintegy fűszerként kerültek bele a szárított gombák is.
költség: 400 Ft
költség egy főre: 200 Ft
elkészítettem: 5 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.18 19:33
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát egészen, kevés vízzel, szárított gombát, tönkjüktől megszabadított, gombát hagymához, gomba megpuhul, ízfokozás kedvéért, szárított gombák, pirospaprikával, összeforraljuk, megszabadított, megdinszteljük, fűszerpaprika, megtisztított, elkészítettem, gombapaprikás, készítéséhez, belekeverjük, átforgatjuk, felengedjük, vöröshagyma, végeredmény, körülbelül, hozzáadjuk, használunk, Hozzáadjuk, fűszerként, alkalommal, tönkjüktől, szárított, szárított, hagymához, megmosott, szárított, szárított gomba, közepes vöröshagyma, olaj, fűszerpaprika, pohár tejföl,
|
|
|
|
|
Krémes
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
|
|
|
|
|