Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hidegdara karamellöntettel recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 12 deka búzadara
» 4 db tojás
» 2 liter tej
» 1 marék mazsola
» 15 deka kristálycukor
» 1 tasak vaníliás cukor
» 2 púpos evőkanál liszt
» 1 deci rum
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hidegdara elkészítése: Egy kisebb lábast hideg vízzel kiöblítjük, beleöntünk 1 liter tejet és feltesszük a tűzre. Hozzáadjuk a 10 deka cukrot, az előzetesen beáztatott mazsolát és a vaníliáscukrot. Amikor már gőzölög, beleöntjük a búzadarát és lassú tűzön állandó keverés mellet addig főzzük, amíg pöfögni nem kezd. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a 4 tojás fehérjéből készült tojáshabot.
A megfőtt darát formába öntjük, célszerűen egy kuglófsütő formába és hideg helyre tesszük. Amikor megdermedt egy tányérra kiborítjuk, hogy szeletelni tudjuk. A karamellöntet elkészítése: 5 deka cukorból a tűzhelyen karamellt készítünk. Amikor a cukor már megbarnult egy kis vizet hozzáöntve felforraljuk. Ezt később hozzáöntjük a sodóhoz.
A 4 tojás sárgáját, 5 deka cukrot és 1 bő evőkanál lisztet simára kikeverünk, hozzáadjuk az 1 liter tejet és az előbb elkészített karamellt. Majd tűzre tesszük állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve megvárjuk, amíg félig kihűlt. Ekkor keverjük hozzá a rumot. Az elkészült öntetet (sodót) fogyasztásig hűtőgépbe tesszük.
Megjegyzés / tipp:

1-1 szeletet vágunk a hidegdarából, tányérra tesszük, és körbeöntjük a karamellmártással.
0 komment 5 ember kedveli lilagondolatok
2014.10.17 10:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hidegdara elkészítése, kisebb lábast, előzetesen beáztatott, megfőtt darát, kuglófsütő formába, tányérra kiborítjuk, karamellöntet elkészítése, tűzhelyen karamellt, előbb elkészített, tűzről levéve, elkészült öntetet, karamellöntettel, vaníliáscukrot, kristálycukor, hozzákeverjük, karamellöntet, felforraljuk, fogyasztásig, felforraljuk, hidegdarából, elkészítése, hozzáöntjük, elkészített, elkészítése, körbeöntjük, megdermedt, kiborítjuk, Hozzáadjuk, kuglófsütő, kikeverünk, fehérjéből, hozzáöntve, tojáshabot, célszerűen, beleöntjük, megbarnult, szeletelni, deka búzadara, deka kristálycukor,
Tonhalas gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Csirkés paella
0 komment 10 ember kedveli
Sütőtökös muffin
0 komment 4 ember kedveli
Mazsola leves
0 komment 1 ember kedveli
Tonhalkrém
0 komment 2 ember kedveli
Habos tetejű
0 komment 4 ember kedveli
Ananászos csirkesaláta
0 komment 5 ember kedveli
Szűzpecsenye-cseréptálban sütve-
0 komment 10 ember kedveli
Paradicsomos krumplileves
0 komment 5 ember kedveli
Húsos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Budapest sertéstekercs.
1 komment 8 ember kedveli
Ízletes almatorta kecskesajttal
0 komment 3 ember kedveli
Tavaszi mákos süti
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséges, sonkás szendvicskenyér
0 komment 4 ember kedveli
Kefires palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Almás krémes
2 komment 45 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.