Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót , a margarint,a tojást,az ecetet,, a vizet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk Hideg helyen 30 percig pihentetjük. A sonkát és a tojást apró kockákra vágjuk és összekeverjük a fölvert tojásfehérjével.
A tésztát 1/2 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm átmérőjűkorongokat szaggatunk ki belőle,A korong közepére 1 kiskanálnyi tölteléket teszünk , félbehaltjuk és a széleit lenyomkodjuk Szebb lesz, ha a szélét villával nyomjuk össze.. A tetejét bekenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával, kiolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük 180-200 fok C-on.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A fenti hozzávalókból aránylag kevés pogácsa süthető. ha vendégeket várunk ,akkor duplázzuk meg a mennyiséget,mert a pogácsák nagyon kelendőek lesznek.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.26 22:53
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
liszthez hozzákeverjük, vizet hozzáadva, tojást apró, fölvert tojásfehérjével, korong közepére, széleit lenyomkodjuk, szélét villával, tetejét bekenjük, fenti hozzávalókból, pogácsák nagyon, tojássárgájával, tojásfehérjével, előmelegített, hozzávalókból, hozzákeverjük, összekeverjük, lenyomkodjuk, félbehaltjuk, tojássárgája, tojásfehérje, parasztsonka, sütőmargarin, kiskanálnyi, töltelékhez, kiolajozott, mennyiséget, pihentetjük, vendégeket, tölteléket, szaggatunk, finomliszt, duplázzuk, hozzáadva, tésztához, margarint, kelendőek, tésztához, Rama sütőmargarin, evőkanál ecet, evőkanál, tojás, kevés, csomag sütőpor, finomliszt, töltelékhez, főtt tojás, parasztsonkavagy sült comb, tojásfehérje, tojássárgája, kevés,
|
|
|
|
|