Fogás: egyéb, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepébe öntjük tejfölt,ne legyen hideg. Belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk egy teáskanál cukorral.A tetejére daraboljuk a puha vajat beletesszük a reszelt sajtot,és a 6 teáskanál.sót,majd egy jó negyed órát pihentetjük.Összegyúrjuk ,míg jól összeáll.Kendőbe tesszük és éjszakára hűtőbe hagyjuk Reggel kb. egy félórával azelőtt kivesszük a hűtőből.
A sütőt jól felforrósítjuk,a tepsit sütőpapírral kibéleljük.A tésztát megfelezzük és max egy cm vastagságúra nyújtjuk,megkenjük a felvert tojással,megszórjuk a reszelt sajttal és 10x 1cm rudacskákra vágjuk A tepsibe 12 cm távolságra tesszük,mert sütés közben borulékonyak.Forró sütőben pár pec alatt szép pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagy mennyiség lesz belőle.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.29 16:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagy tálba, közepébe öntjük, teáskanál cukorral, tetejére daraboljuk, puha vajat, reszelt sajtot, félórával azelőtt, tepsit sütőpapírral, tésztát megfelezzük, felvert tojással, reszelt sajttal, Belemorzsoljuk, felforrósítjuk, sütőpapírral, vastagságúra, borulékonyak, Összegyúrjuk, megfelezzük, rudacskákra, pihentetjük, beletesszük, mennyiségű, kibéleljük, daraboljuk, megszórjuk, távolságra, megszórjuk, teáskanál, teáskanál, éjszakára, kivesszük, félórával, megkenjük, mennyiség, trappista, rudacska, élesztőt, trappista sajt, lszt, élesztő, cukor, tejföl, tojás kenni,
|
|
|
|
|