Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Étcsokoládés-torta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» Tésztához: 10 dkg puha vaj
» 4 dkg porcukor
» 1 csipet
» 1 tojás
» 20 dkg finomliszt
» Töltelékhez: 20 dkg 60% kakaótartalmú étcsokoládé
» 2 dl habtejszin
» 5 ek tej
» 1 simára kevert tojás
» Díszítés: 1 ek keserű kakaópor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:A tészta elkészítéshez a vajat a cukorral és a sóval habosra keverjük,majd habverővel a tojást beledolgozzuk,és addig verjük, amíg sima krémet nem kapunk.A lisztet apránként beleszórjuk,és fakanállal simára keverjük.A tésztából cipót formázunk és 2 óráig hűtőszekrényben pihentetjük.
2:A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A meglisztezett nyújtódeszkán a tésztát 33 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk.
3:A tésztát 26 cm-es teflonbevonatú tortaformába fektetjük, így az oldalát is befedi,és villával megszurkáljuk. Sütőpapírt fektetünk rá,és nehezékként száraz hüvelyeseket (pl.. babot) szórunk bele,15 percig sütjük.
4:A tölteléket előkészítjük:A csokoládét apró darabokra tördeljük.
Egy vastag falú lábosban nagyon kis lángon,a tejszínt apránként
beleöntve a csokoládét megolvasztjuk.A tűzről levéve simára keverjük.
5:A simára kevert tojást habverővel belekeverjük.
A tésztáról a nehezéket (pl.-babot) meg a sütőpapírt eltávolítjuk,és a krémet rásimítjuk 10 percre a sütőbe visszatesszük.
6:A tortát kihűlni hagyjuk,majd 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk.
Megjegyzés / tipp:

Mielőtt a nyers tésztacipót pihentetni a hűtőszekrénybe tennénk,csomagoljuk folpackba.
0 komment 2 ember kedveli carlostina
2012.12.28 11:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta elkészítéshez, sóval habosra, tojást beledolgozzuk, lisztet apránként, tésztából cipót, meglisztezett nyújtódeszkán, tölteléket előkészítjük, csokoládét apró, vastag falú, tejszínt apránként, csokoládét megolvasztjuk, tűzről levéve, simára kevert, sütőpapírt eltávolítjuk, krémet rásimítjuk, sütőbe visszatesszük, tortát kihűlni, hűtőszekrénybe tesszük, nyers tésztacipót, hűtőszekrénybe tennénk, hűtőszekrényben, teflonbevonatú, hűtőszekrénybe, hűtőszekrénybe, megszurkáljuk, visszatesszük, elkészítéshez, meglisztezett, beledolgozzuk, megolvasztjuk, kakaótartalmú, előmelegítjük, nyújtódeszkán, előkészítjük, eltávolítjuk, belekeverjük, tortaformába, hüvelyeseket, Étcsokoládés, csomagoljuk, Töltelékhez, beleszórjuk, étcsokoládé, tésztacipót, nehezékként, kakaóporral, Tésztához puha, Díszítés keserű kakaópor,
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával
0 komment 8 ember kedveli
Kalács-szív recept
0 komment 1 ember kedveli
Szilvabefőtt
0 komment 2 ember kedveli
fűszeres gombaleves
0 komment 3 ember kedveli
Étcsokoládés-torta
0 komment 2 ember kedveli
Túrókrémes mogyorós kesz!
0 komment 5 ember kedveli
Sajtosgaluska (Aus Bayern)
0 komment 20 ember kedveli
Zöldségleves kapros húsgombóccal
0 komment 4 ember kedveli
Töltött sajttekercs tavaszi salátával
0 komment 7 ember kedveli
Zöldségpörkölt tésztával
1 komment 5 ember kedveli
Martini (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Sajtos cukkinigolyók
0 komment 15 ember kedveli
Mazsolás császármorzsa búzadarából
0 komment 12 ember kedveli
Padlizsánkrém piritósra !
0 komment 9 ember kedveli
Burgonyás cukkinis egytál !
0 komment 6 ember kedveli
Chilis bab fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.