Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy egész pecsenyekacsát jól megtisztítunk és megmosunk. Lesózzuk, és 1-2 órát állni hagyjuk. Beáztatjuk a római tálat fél órára. A kacsa bőrét éles késsel bekockázzuk, majd beletesszük a római tálba az almákkal együtt, hideg sütőbe toljuk, és 200 fokra állítva 1,5 órán át sütjük, időnként meglocsolva, majd levesszük a tetejét és pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Burgonyapürével és párolt káposztával kínálom...
|
|
|
|
1 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.13 13:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
mezga11 |
2012.01.15. 12:56 (#1) |
|
 |
Ez tényleg nagyon finom,főleg amikor ilyen szépen megsül.
A kacsa nem is drága még!
Én még foghagymát szoktam a belsejébe tenni.
--Guszta,és finom! |
| |
|
|
|
egész pecsenyekacsát, római tálat, kacsa bőrét, római tálba, almákkal együtt, Burgonyapürével, pecsenyekacsát, megtisztítunk, pecsenyekacsa, káposztával, beletesszük, meglocsolva, bekockázzuk, Beáztatjuk, levesszük, megmosunk, kacsasült, majoránna, Lesózzuk, időnként, almákkal, állítva, hagyjuk, tetejét, pirosra, kínálom, toljuk, sütőbe, sütjük, késsel, sütjük, pecsenyekacsa, alma, majoránna,
|
|
|
|
|