Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, és áttörjük. Adunk hozzá 1 evőkanál sertészsírt, és 2 teáskanál sót.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben elmorzsoljuk, majd állni hagyjuk, amíg megkel. A tepsit kizsírozzuk.
A krumplis masszában eldolgozunk még 1 egész tojást, és 2 evőkanál tejfölt.
Amikor elkészült az élesztő, a krumplihoz adjuk, és a lisztet apránként adagolva összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy csak annyi lisztet használjunk fel, amennyit felvesz, hogy ne legyen kemény a pogácsánk.
Az egészet lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ott összeállítjuk. Kisodorjuk, közben gazdagon megszórjuk liszttel a gyúródeszkát, és a tésztát is, hogy le ne ragadjon.
Pogácsaszaggatóval díszítést nyomkodunk a tetejére, kiszaggatjuk, tetejét a maradék 1 db. felvert tojással bekenjük.
Tepsibe tesszük, és forró sütőben megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon kiadós.
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.19 22:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
krumplit megtisztítjuk, tepsit kizsírozzuk, krumplis masszában, krumplihoz adjuk, lisztet apránként, egészet lisztezett, összeállítjuk, összeállítjuk, megtisztítjuk, gyúródeszkára, elmorzsoljuk, gyúródeszkát, kiszaggatjuk, sertészsírt, eldolgozunk, használjunk, kizsírozzuk, sertészsír, krumplihoz, nyomkodunk, lisztezett, Kisodorjuk, megszórjuk, teáskanál, megsütjük, apránként, elkészült, díszítést, masszában, teáskanál, pogácsánk, krumplis, krumpli, púpos evőkanál sertészsír, teáskanál, élesztő, langyos, kevés porcukor, tojás, evőkanál tejföl, liszt,
|
|
|
|
|