Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült hal-édes-savanyú mártással- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg keszeg
» kínai fűszerkeverék
» 5 dkg kukoricakeményítő
» 2 db tojás
» só
» étolaj a sütéshez
» A mártáshoz:
» 15 dkg sárgarépa
» 15 dkg zöldborsó
» 10 dkg vöröshagyma
» 15 dkg sárgadinnye
» 2 dkg friss gyömbér
» 1 gerezd fokhagyma
» 5 cl szójaolaj
» 2 dkg kristálycukor
» 2 cl borecet
» 5 dkg ketchup
» 5 cl száraz sherry
» 5 dkg kukoricakeményítő
» rizs
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A megtisztított, szárazra törölt hal mindkét oldalát átlósan beirdaljuk, sózzuk, fűszerkeverékkel bedörzsöljük.

A mártáshoz a vékonyra szeletelt répát a zöldborsóval együtt enyhén sós vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A hagymát daraboljuk és rétegeire szedjük. A szójaszószt, a sherryt, a ketchupot, az ecetet, a cukrot és a vizet addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A keményítőt hideg vízzel elkeverjük.

Olajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a vöröshagymát, a répát és a zöldborsót, rövid ideig sütjük, majd felöntjük a szójás keverékkel, és hagyjuk főni. Ezután beletesszük a keményítőt, és folytonos keverés közben felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük az előzőleg felkockázott sárgadinnyét, és meleg helyre tesszük.

A halat felvert tojásba, majd keményítőbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
Megjegyzés / tipp:

Forrón tálaljuk együtt a mártással és főtt rizzsel.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.02.03 16:53
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütéshezA mártáshoz, vékonyra szeletelt, zöldborsóval együtt, hagymát daraboljuk, vizet addig, keményítőt hideg, szójás keverékkel, előzőleg felkockázott, halat felvert, fűszerkeverékkel, kristálycukor, fűszerkeverék, megtisztított, sárgadinnyét, belekeverjük, zöldborsóval, bedörzsöljük, felkockázott, vöröshagymát, keményítőbe, szójaszószt, sárgadinnye, vöröshagyma, beletesszük, elkeverjük, keverékkel, keményítőt, daraboljuk, keményítőt, zöldborsót, beirdaljuk, fokhagymát, hozzáadjuk, rétegeire, Levesszük, keszeg, kínai fűszerkeverék, kukoricakeményítő, tojás, étolaj sütéshez, mártáshoz, sárgarépa, zöldborsó, vöröshagyma, sárgadinnye, friss gyömbér, gerezd fokhagyma, szójaolaj, kristálycukor, borecet, ketchup, száraz sherry, kukoricakeményítő, rizs,
Borzas pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Vörösboros pulykaragu
0 komment 2 ember kedveli
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
0 komment 3 ember kedveli
Sütőtök krémleves krutonnal
0 komment 1 ember kedveli
Ananászos sült palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
sült burgonya
0 komment 17 ember kedveli
Vagdalt burgonyatésztában !
1 komment 10 ember kedveli
Isteni Amerikai Krémes
15 komment 444 ember kedveli
Gica süti
0 komment 7 ember kedveli
fokhagymaszósz
0 komment 2 ember kedveli
Puncsszelet
3 komment 140 ember kedveli
Diós gesztenyetorta
0 komment 2 ember kedveli
Kekszes kókusztekercs
0 komment 8 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 7 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 5 ember kedveli
Esti sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.