Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült hal-édes-savanyú mártással- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg keszeg
» kínai fűszerkeverék
» 5 dkg kukoricakeményítő
» 2 db tojás
» só
» étolaj a sütéshez
» A mártáshoz:
» 15 dkg sárgarépa
» 15 dkg zöldborsó
» 10 dkg vöröshagyma
» 15 dkg sárgadinnye
» 2 dkg friss gyömbér
» 1 gerezd fokhagyma
» 5 cl szójaolaj
» 2 dkg kristálycukor
» 2 cl borecet
» 5 dkg ketchup
» 5 cl száraz sherry
» 5 dkg kukoricakeményítő
» rizs
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A megtisztított, szárazra törölt hal mindkét oldalát átlósan beirdaljuk, sózzuk, fűszerkeverékkel bedörzsöljük.

A mártáshoz a vékonyra szeletelt répát a zöldborsóval együtt enyhén sós vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A hagymát daraboljuk és rétegeire szedjük. A szójaszószt, a sherryt, a ketchupot, az ecetet, a cukrot és a vizet addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A keményítőt hideg vízzel elkeverjük.

Olajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a vöröshagymát, a répát és a zöldborsót, rövid ideig sütjük, majd felöntjük a szójás keverékkel, és hagyjuk főni. Ezután beletesszük a keményítőt, és folytonos keverés közben felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük az előzőleg felkockázott sárgadinnyét, és meleg helyre tesszük.

A halat felvert tojásba, majd keményítőbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
Megjegyzés / tipp:

Forrón tálaljuk együtt a mártással és főtt rizzsel.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.02.03 16:53
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütéshezA mártáshoz, vékonyra szeletelt, zöldborsóval együtt, hagymát daraboljuk, vizet addig, keményítőt hideg, szójás keverékkel, előzőleg felkockázott, halat felvert, fűszerkeverékkel, kristálycukor, fűszerkeverék, megtisztított, sárgadinnyét, belekeverjük, zöldborsóval, bedörzsöljük, felkockázott, vöröshagymát, keményítőbe, szójaszószt, sárgadinnye, vöröshagyma, beletesszük, elkeverjük, keverékkel, keményítőt, daraboljuk, keményítőt, zöldborsót, beirdaljuk, fokhagymát, hozzáadjuk, rétegeire, Levesszük, keszeg, kínai fűszerkeverék, kukoricakeményítő, tojás, étolaj sütéshez, mártáshoz, sárgarépa, zöldborsó, vöröshagyma, sárgadinnye, friss gyömbér, gerezd fokhagyma, szójaolaj, kristálycukor, borecet, ketchup, száraz sherry, kukoricakeményítő, rizs,
Szlovák juhtúrós sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Sajtos muffin
0 komment 6 ember kedveli
Almás sütőtöktekercs.
0 komment 1 ember kedveli
Zellerpüré
0 komment 2 ember kedveli
Mézes-diós süti
0 komment 15 ember kedveli
Majorannás frankfurti leves
0 komment 10 ember kedveli
Mongol pilaf.
0 komment 1 ember kedveli
Tepertős pogácsa (élesztő nélkül)
4 komment 13 ember kedveli
Birsalma sajt
0 komment 6 ember kedveli
Lazacszelet grillezett zöldségekkel
0 komment 1 ember kedveli
Meggykrémleves őszibarackkal
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás, túrós sztrapacska
0 komment 6 ember kedveli
Gesztenyés álom
0 komment 5 ember kedveli
Savanyú káposztaleves galuskával
0 komment 2 ember kedveli
Máj puffancs
0 komment 3 ember kedveli
Hamis vesevelő karfiolból
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.