Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött paprika recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» 50 dkg darált hús
» 20 dkg rizs
» 2 fej vöröshagyma
» 2 db fokhagymagerezd
» bors
» só
» pirospaprkia
» olaj
» csemege paprikakrém
» darált erős paprika
» 1 kg tv paprika
» 5 dl paradicsomlé
» 3 dl tejföl
» 2 evőkanál liszt
» cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A paprikákat alaposan megmosom és a magházukat kivágom. Sós, lobogó vízben előfőzöm a paprikákat kb. 4 perc alatt, majd tálcára téve hagyom hűlni. Erre azért van szükség, hogy töltéskor ne repedjen meg a paprika húsa, könnyebben lehessen tölteni. Amikor az összes paprikát előfőztem, a főző vizet nem öntöm ki, később szükség lesz még rá!
A hagymát megtisztítom és apró kockára vágom. Kevés olajon megfuttatom, majd hozzáadom a többi fűszert is. Először fokhagymanyomóval belenyomom a fokhagymákat, sózom, borsozom, majd hozzáadom a darált paprikát és a paprikakrémet. Végül az őrölt pirospaprikát, de ezt éppen hogy el kell keverni és már le is kell venni a gázról, mert megég és keserű lesz. A darált húshoz adom a megmosott rizst és a hagymás keveréket és egy fakanál segítségével alaposan összekeverem.
A fakanál segítségével betöltöm a paprikákat. Nem kell sokat beletölteni egy paprikába, mert hagyni kell helyet a rizsnek fövés közben.
Egy vastag aljú edénybe állítom a paprikákat. Ha maradna a töltelékből, de paprika már nincs, akkor gombócokat formálva a paprikák mellé teszem az edénybe.
Felöntöm a fél liter paradicsomlével. A maradt főzőlével felöntöm a paprikákat, egészen lepje el a paprikákat. Ha nincs elég főzőlé akkor sima vízzel pótolom. Közepes lángon fedővel lefedve 2 órán keresztül főzöm.
Amikor megfőtt, kiszedem a paprikákat egy tányérra, és hagyom forrni a levet. Elkészítem a habarást. A tejfölben elkeverem a lisztet, majd ízlés szerint cukrot rakok bele. A felforrt lével hígítom a habarást. Lassan beleöntöm és egy habverővel folyamatosan kevergetve besűrítem a levet. Újra felforralom, majd visszarakom a paprikákat!
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá!
0 komment 6 ember kedveli hornoke
2014.11.30 18:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paprikákat alaposan, magházukat kivágom, paprika húsa, összes paprikát, főző vizet, hagymát megtisztítom, többi fűszert, darált paprikát, őrölt pirospaprikát, darált húshoz, megmosott rizst, hagymás keveréket, fakanál segítségével, rizsnek fövés, vastag aljú, paprikák mellé, maradt főzőlével, tejfölben elkeverem, felforrt lével, habverővel folyamatosan, paradicsomlével, fokhagymagerezd, paprikakrémet, pirospaprikát, paradicsomlé, pirospaprkia, megtisztítom, segítségével, folyamatosan, fokhagymákat, összekeverem, segítségével, beletölteni, megfuttatom, paprikakrém, visszarakom, vöröshagyma, felforralom, töltelékből, paprikákat, Elkészítem, paprikákat, magházukat, paprikákat, paprikákat, belenyomom, darált, rizs, vöröshagyma, fokhagymagerezd, bors, pirospaprkia, olaj, csemege paprikakrém, darált erős paprika, paprika, paradicsomlé, tejföl, evőkanál liszt, cukor,
Főzött Csokikrém
0 komment 4 ember kedveli
Tojás fészekben
0 komment 1 ember kedveli
Cseresznyés- krémes expressz torta
0 komment 1 ember kedveli
Csillagpiramis
0 komment 4 ember kedveli
Fahéjas kalács
0 komment 2 ember kedveli
Kéttúrós sajtos pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Vaníliakrémmel töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Zserbó golyó
0 komment 4 ember kedveli
Majonézes körtesaláta
0 komment 1 ember kedveli
Sertésmáj-nyárson sütve-
0 komment 6 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta
1 komment 9 ember kedveli
Húsvéti pulykamelltekercs
0 komment 6 ember kedveli
Pudingos csokoládés kockák
0 komment 10 ember kedveli
Zöldségleves csirkemellel
0 komment 1 ember kedveli
Lencsepüré
0 komment 6 ember kedveli
Márványos torta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.