Fogás: egyéb, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
A vajjal körbevajazzuk az üstöt, majd beletesszük a maradékot, ráöntjük a tejet, a sót, és felforraljuk a keveréket.
Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet, és lereszteljük a masszát.
Ezután beletesszük a reszelt sajtot, és simára keverjük.
Ha megvagyunk, folyamatos keverés mellett a tojást is beletesszük a tésztába, és ezzel teljesen simára keverjük azt.
A kész masszát csillagcsöves nyomózsákkal a lepapírozott sütőlemezre kinyomjuk. A lemezt vízzel lefröcsköljük, vagy lepermetezzük.
Az előmelegített 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkocskákat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
60 db fánkhoz kellenek ezek az értékek!!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 22:33
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőt előmelegítjük, szilikonos sütőpapírral, vajjal körbevajazzuk, reszelt sajtot, kész masszát, lepapírozott sütőlemezre, lemezt vízzel, csillagcsöves, előmelegített, lepermetezzük, lefröcsköljük, előmelegítjük, körbevajazzuk, lepapírozott, felforraljuk, nyomózsákkal, sütőpapírral, lereszteljük, előkészítünk, aranybarnára, fánkocskákat, sütőlemezre, beletesszük, beletesszük, beletesszük, beletesszük, sütőlemezt, megvagyunk, folyamatos, szilikonos, folyamatos, kinyomjuk, keveréket, 28%-os, búzaliszt BL55, trappista sajt, tojás,
|
|
|
|
|
Kovász
|
1 komment
|
19 ember kedveli
|
|
|
|
|
|