Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sajtos fánkocskák... recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 35 dkg finomliszt
» 3 dl tej
» 15 dkg zsír
» 15 dkg vaj
» 8 tojás
» 5 dkg ementáli sajt
» 20 dkg eidami sajt
» 10 dkg reszelt sajt
» 2 dl tejszín
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A vizet a sóval fölforraljuk, a zsírt hozzáadjuk. Ha teljesen föloldódott, a lisztet beleszórjuk és kevergetve 3-4 percig főzzük. Akkor jó, ha sima, és az edény falától elválik. A tűzről lehúzzuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd csillagcsöves vagy sima csöves habzsákba töltjük.
Egy tepsit kivajazunk és a masszából pingponglabda nagyságú gömböket nyomunk rá. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (230 °C; légkeveréses sütőben 210 °C) 5 percig; majd a lángot kissé mérsékelve (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) további 15-18 percig sütjük. Közben a sütőajtót nem szabad kinyitni. Utána a sütőt elzárjuk, ajtaját résnyire kinyitjuk, és a fánkokat még 10 percig így szárítjuk.
Közben a kétféle sajtot lereszeljük. A tejszínt a tejjel, a tojásokkal meg a tojások sárgájával, csipetnyit megsózva simára dolgozzuk, majd vízgőzre állítva, kevergetve fölolvasztjuk. A vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, és a sajtos masszát apródonként beleöntjük. 3-4 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik, de közben folytonosan keverjük, mert könnyen leéghet. Egy másik edénybe áttöltjük, kissé hűlni hagyjuk. A fánkok tetejét recés késsel levágjuk, üregüket a még langyos sajtkrémmel megtöltjük. Ha kihűltek, a tetejüket reszelt sajttal meghintjük, végül a kalapokkal díszítjük.

Megjegyzés / tipp:

Kicsit babrás de egy esti kártyaparti mellett kiváló nasi.
0 komment 5 ember kedveli szelidszeder
2011.12.29 16:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sóval fölforraljuk, zsírt hozzáadjuk, lisztet beleszórjuk, edény falától, tűzről lehúzzuk, tojásokat egyenként, tepsit kivajazunk, masszából pingponglabda, lángot kissé, sütőt elzárjuk, kétféle sajtot, tojások sárgájával, lisztből világos, sajtos masszát, másik edénybe, fánkok tetejét, tetejüket reszelt, kalapokkal díszítjük, esti kártyaparti, fölolvasztjuk, pingponglabda, beledolgozzuk, Előmelegített, csillagcsöves, légkeveréses, légkeveréses, fölforraljuk, lereszeljük, föloldódott, kártyaparti, apródonként, beleszórjuk, sajtkrémmel, folytonosan, besűrűsödik, kivajazunk, sárgájával, csipetnyit, mérsékelve, kevergetve, hozzáadjuk, meghintjük, beleöntjük, kevergetve, finomliszt, finomliszt, zsír, tojás, ementáli sajt, eidami sajt, reszelt sajt, tejszín,
Néger kocka
0 komment 5 ember kedveli
Hamburger zsemle
0 komment 5 ember kedveli
töltött csirkecomb
0 komment 5 ember kedveli
Babapiskótás diókocka
0 komment 6 ember kedveli
Zöldborsós csirkeragu leves
0 komment 4 ember kedveli
Gyömbéres banándzsem
0 komment 3 ember kedveli
Répatorta
0 komment 4 ember kedveli
Marhahúsleves gombával és rizzsel!
1 komment 3 ember kedveli
Fűszeres sonka, burgonya salátával
0 komment 10 ember kedveli
Kekszes-puncsos szelet
1 komment 1 ember kedveli
Sajtos-hagymás sült karaj
0 komment 18 ember kedveli
Hamburger
0 komment 3 ember kedveli
Almás-zabpelyhes sütemény
0 komment 10 ember kedveli
Kolbásszal töltött sertéskaraj
0 komment 6 ember kedveli
Sült császáros gomba felfújt
0 komment 5 ember kedveli
Füstölt- húsos- tárkonyos leves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.