Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először a salátát készítjük el, különben a máj elhűl.
A jégsalátát elég finom csíkokra vágjuk, az eper csumáját levágjuk, majd negyedeljük az eperszemeket. Egy tálba rakjuk a salátával és a leöblített retekcsírával együtt.
Egy kis tálban összekeverjük az öntethez az olajat, a borecetet, a mézet és a finomra vágott snidlinget. Beleszórjuk a sót és tekerünk bele borsot. Kikeverjük és a salátára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, és elosztjuk két tányéron.
A vajat egy serpenyőben lassú tűzön barnára pirítjuk, majd belerakjuk a libamájszeleteket. Sózzuk és borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk a májszeleteket, majd megfordítjuk óvatosan két spatula segítségével és a másik oldalát is megsütjük, közben sózzuk és borsozzuk. Az előkészített tányérokra rakjuk és locsolunk rá egy keveset a visszamaradt vajból.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Azonnal tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.19 07:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
salátát készítjük, jégsalátát elég, eper csumáját, tálba rakjuk, leöblített retekcsírával, finomra vágott, salátára öntjük, serpenyőben lassú, másik oldalát, előkészített tányérokra, visszamaradt vajból, összeforgatjuk, májszeleteket, összekeverjük, retekcsírával, megfordítjuk, szőlőmagolaj, bazsalikomos, segítségével, visszamaradt, eperszemeket, előkészített, negyedeljük, Beleszórjuk, serpenyőben, libamájhoz, belerakjuk, jégsalátát, tányérokra, Kikeverjük, retekcsíra, snidlinget, leöblített, salátával, Barnított, borecetet, borsozzuk, salátához, jégsaláta, eper, marék vegyes retekcsíra, szőlőmagolaj, Tokaji bazsalikomos borecet, snidling, csipet, frissen őrölt bors,
|
|
|
|
|