Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Barnított vajban sült libamáj epres salátával. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A salátához:
» 1 fej jégsaláta
» 250 g eper
» 1 marék vegyes retekcsíra
» 2 ek szőlőmagolaj
» 2 ek Tokaji bazsalikomos borecet
» 1 tk méz
» 1 ek snidling
» 1 csipet
» frissen őrölt bors
» A libamájhoz:
» 6 szelet libamáj
» 1 ek vaj
» só
» frissen őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Először a salátát készítjük el, különben a máj elhűl.
A jégsalátát elég finom csíkokra vágjuk, az eper csumáját levágjuk, majd negyedeljük az eperszemeket. Egy tálba rakjuk a salátával és a leöblített retekcsírával együtt.
Egy kis tálban összekeverjük az öntethez az olajat, a borecetet, a mézet és a finomra vágott snidlinget. Beleszórjuk a sót és tekerünk bele borsot. Kikeverjük és a salátára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, és elosztjuk két tányéron.
A vajat egy serpenyőben lassú tűzön barnára pirítjuk, majd belerakjuk a libamájszeleteket. Sózzuk és borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk a májszeleteket, majd megfordítjuk óvatosan két spatula segítségével és a másik oldalát is megsütjük, közben sózzuk és borsozzuk. Az előkészített tányérokra rakjuk és locsolunk rá egy keveset a visszamaradt vajból.
Megjegyzés / tipp:

Azonnal tálaljuk.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.10.19 07:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
salátát készítjük, jégsalátát elég, eper csumáját, tálba rakjuk, leöblített retekcsírával, finomra vágott, salátára öntjük, serpenyőben lassú, másik oldalát, előkészített tányérokra, visszamaradt vajból, összeforgatjuk, májszeleteket, összekeverjük, retekcsírával, megfordítjuk, szőlőmagolaj, bazsalikomos, segítségével, visszamaradt, eperszemeket, előkészített, negyedeljük, Beleszórjuk, serpenyőben, libamájhoz, belerakjuk, jégsalátát, tányérokra, Kikeverjük, retekcsíra, snidlinget, leöblített, salátával, Barnított, borecetet, borsozzuk, salátához, jégsaláta, eper, marék vegyes retekcsíra, szőlőmagolaj, Tokaji bazsalikomos borecet, snidling, csipet, frissen őrölt bors,
Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen
0 komment 5 ember kedveli
Korhely leves káposztalével
1 komment 2 ember kedveli
Zöld palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
"Mon monser " fűszeres süti, mazsolával.......
2 komment 3 ember kedveli
KÁVÉKRÉMES DIÓTORTA
0 komment 3 ember kedveli
Csuka tormamártással
0 komment 2 ember kedveli
Baileys-likőr
2 komment 39 ember kedveli
Mákos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Rakott hagyma sajttal .
0 komment 11 ember kedveli
Májjal töltött csirkecomb
0 komment 1 ember kedveli
Öntött túrós lepény!
0 komment 28 ember kedveli
Brokkolis tészta sajtszószban
0 komment 2 ember kedveli
Boci szelet
0 komment 15 ember kedveli
Húsgombócok paradicsomszószban
0 komment 1 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 2 ember kedveli
Brokkolis pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.