Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Barnított vajban sült libamáj epres salátával. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A salátához:
» 1 fej jégsaláta
» 250 g eper
» 1 marék vegyes retekcsíra
» 2 ek szőlőmagolaj
» 2 ek Tokaji bazsalikomos borecet
» 1 tk méz
» 1 ek snidling
» 1 csipet
» frissen őrölt bors
» A libamájhoz:
» 6 szelet libamáj
» 1 ek vaj
» só
» frissen őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Először a salátát készítjük el, különben a máj elhűl.
A jégsalátát elég finom csíkokra vágjuk, az eper csumáját levágjuk, majd negyedeljük az eperszemeket. Egy tálba rakjuk a salátával és a leöblített retekcsírával együtt.
Egy kis tálban összekeverjük az öntethez az olajat, a borecetet, a mézet és a finomra vágott snidlinget. Beleszórjuk a sót és tekerünk bele borsot. Kikeverjük és a salátára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, és elosztjuk két tányéron.
A vajat egy serpenyőben lassú tűzön barnára pirítjuk, majd belerakjuk a libamájszeleteket. Sózzuk és borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk a májszeleteket, majd megfordítjuk óvatosan két spatula segítségével és a másik oldalát is megsütjük, közben sózzuk és borsozzuk. Az előkészített tányérokra rakjuk és locsolunk rá egy keveset a visszamaradt vajból.
Megjegyzés / tipp:

Azonnal tálaljuk.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.10.19 07:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
salátát készítjük, jégsalátát elég, eper csumáját, tálba rakjuk, leöblített retekcsírával, finomra vágott, salátára öntjük, serpenyőben lassú, másik oldalát, előkészített tányérokra, visszamaradt vajból, összeforgatjuk, májszeleteket, összekeverjük, retekcsírával, megfordítjuk, szőlőmagolaj, bazsalikomos, segítségével, visszamaradt, eperszemeket, előkészített, negyedeljük, Beleszórjuk, serpenyőben, libamájhoz, belerakjuk, jégsalátát, tányérokra, Kikeverjük, retekcsíra, snidlinget, leöblített, salátával, Barnított, borecetet, borsozzuk, salátához, jégsaláta, eper, marék vegyes retekcsíra, szőlőmagolaj, Tokaji bazsalikomos borecet, snidling, csipet, frissen őrölt bors,
Büfés Túrós
0 komment 6 ember kedveli
Bajai halászlé
0 komment 1 ember kedveli
Padlizsánkrém
0 komment 3 ember kedveli
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék
0 komment 7 ember kedveli
Tejdesszert csoki öntettel !
0 komment 16 ember kedveli
Bácskai gombásrizs!
0 komment 10 ember kedveli
Lencsepüré
0 komment 6 ember kedveli
Mustáros-zöldséges csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Baconos csirke comb
0 komment 5 ember kedveli
Csúsztatott palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Thai csirkeleves
0 komment 5 ember kedveli
Tepsis krumpli savanyú káposztával
0 komment 4 ember kedveli
Őszibarackos currys pulyka felsőcomb
0 komment 1 ember kedveli
Chilis-fokhagymás tagliatelle
0 komment 2 ember kedveli
Glögi.finn szilveszteri ital
0 komment 1 ember kedveli
Csokikrémes-meggyes süti
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.