Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hússzeleteket kiklopfolom és átfedéssel egy nagy lapot rakok ki belőlük. A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom gombaszeleteket, majd együtt pirítom 4-5 percig. Sózom, borsozom, majd beleteszem a borsót és mindjárt felöntöm fél dl vízzel. Lefedve tíz percig párolom és beleteszem a felkockázott libamájat. A sózott húsra teszem a ragu harmadát, szorosan feltekerem és több helyen átkötöm egy zsinórral. Beletekerem egy nagy darab alufóliába. Egy tepsibe teszem, aláöntök egy deci vizet és lefedve a sütőbe teszem. Kb. 200 fokos sütőben 40 percig lesz a fóliában, mikoris azt lebontom róla, meglocsolom 3 kanál olajjal és most már fedetlenül visszateszem a sütőbe. Itt időnként a sütőzsiradékkal meglocsolva szép pirosra sütöm. Ezalatte elkészítem a ragut is. A ragut újra felmelegítve megszórom azt pirospaprikával, beleteszem a sűrített paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, két deci vizet és fedő alatt további tíz perc alatt készre párolom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
1 komment
|
8 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.17 06:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
tothanikorozsa |
2012.08.18. 20:55 (#1) |
|
 |
Nagyon Guszta,ki fogom próbálni.
Köszönöm! |
| |
|
|
|
hússzeleteket kiklopfolom, nagy lapot, zsírban aranysárgára, apróra vágott, felkockázott libamájat, sózott húsra, ragu harmadát, nagy darab, tepsibe teszem, deci vizet, sütőbe teszem, sütőzsiradékkal meglocsolva, ragut újra, sűrített paradicsomot, felkarikázott zöldpaprikát, zúzott fokhagymát, sütőzsiradékkal, gombaszeleteket, pirospaprikával, felkarikázott, fűszerpaprika, hússzeleteket, sertéstekercs, aranysárgára, paradicsomot, visszateszem, zöldpaprikát, felkockázott, felmelegítve, kiklopfolom, meglocsolva, meglocsolom, Beletekerem, zöldpaprika, feltekerem, beleteszem, alufóliába, átfedéssel, beleteszem, fedetlenül, elkészítem, fokhagymát, olaj, libamáj, szeletelt gomba, hagyma, zöldborsó, fűszerpaprika, sűrített paradicsom, zöldpaprika, fokhagyma,
|
|
|
|
|