Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, kissé elmorzsoljuk.
Hozzátesszük a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, tojást, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
Kettévesszük, és lisztezett deszkán elnyújtjuk az egyik lapot. Tepsibe helyezzük, majd megszórjuk bőven búzadarával, ez fogja fel majd az eper levét.
Az előzetesen megmosott, negyedekre vágott epret ráhalmozzuk, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk. 45 percig sütjük.
Ha kihűlt, meghintjük porcukorral, és kockára szeleteljük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35x25 cm
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.10 23:39
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet tálba, egyik lapot, eper levét, előzetesen megmosott, másik kinyújtott, teljeskiőrlésű, Megszurkáljuk, előmelegített, Kettévesszük, elmorzsoljuk, tésztalappal, Hozzátesszük, szeleteljük, ráhalmozzuk, búzadarával, porcukorral, meghintjük, kinyújtott, megszórjuk, hozzáadjuk, elnyújtjuk, lisztezett, sertészsír, negyedekre, előzetesen, helyezzük, megmosott, Szóráshoz, vaníliás, vaníliás, befedjük, teljeskiőrlésű liszt, sertészsír, cukor, tojás, sütőpor, vaníliás cukor, eper, búzadara, Szóráshoz, porcukor,
|
|
|
|
|