Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát apróra felkockázom, a májat feldarabolom.A hagymát a margarinon üvegesre pirítom, majd a tűzről levéve megszórom kevés pirospaprikával.
A májat a paprikás, hagymás margarinon megpirítom, felöntöm annyi vízzel, hogy a májat ellepje, és fedő alatt körülbelül 30 percig párolom. Amikor a máj megpuhult, 15 percig még fedő nélkül pirítom, sózom, borsozom.A szaftos pirított májat frissen szelt, ropogós kenyérrel tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
izabella69
2014.06.11 15:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
ivanka7 |
2014.06.15. 09:44 (#1) |
|
 |
Na végre! Ha a májat vízben főződ, "ikrás" lesz. A májat csak olajan szabad sütni, ott is csak annyi ideig amig kifehéredik. A hagymát pedig nem árt előbb
szép rózsaszínre piritani. Félkészen jár még a májra egy csipetnyi fehérbors, egy kávéskanálnyi morzsolt majoranna, és pirospaprika is ! |
| |
|
|
|
hagymát apróra, májat feldarabolom, margarinon üvegesre, tűzről levéve, májat ellepje, szaftos pirított, pirospaprikával, pirospaprika, feldarabolom, felkockázom, vöröshagyma, körülbelül, margarinon, megpirítom, margarinon, megpuhult, megszórom, kenyérrel, sertésmáj, Tunkolós, paprikás, felöntöm, üvegesre, borsozom, margarin, pirított, étvágyat, pirított, tálalom, kívánok, ropogós, frissen, sertésmáj, vöröshagyma, Rama margarin, pirospaprika, bors,
|
|
|
|
|