Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt egy evőkanál tejben feloldom, a lisztet a margarinnal elmorzsolom. Hozzáadom a tejfölt és az élesztőt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrom. A tésztát 1/2 cm vastagra kinyújtom és 8 cm átmérőjű, kerek kiszúróval kiszúrom. Közepébe lekvárt teszek, félbehajtom és papíros tepsibe teszem. Előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt, szép aranyszínűre sütöm. Forrón, vaníliás cukorba hempergetem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni finom.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
magyaritunde
2014.01.23 19:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
evőkanál tejben, margarinnal elmorzsolom, mozdulatokkal, Előmelegített, aranyszínűre, elmorzsolom, hempergetem, félbehajtom, margarinnal, összegyúrom, kiszúróval, kinyújtom, párnácska, Hozzáadom, margarin, élesztőt, Lekváros, vaníliás, Közepébe, átmérőjű, kiszúrom, vastagra, evőkanál, feloldom, élesztőt, papíros, tésztát, lekvárt, bögre liszt, bögre margarin, bögre tejföl, élesztő, lekvár,
|
|
|
|
|