Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Legényfogó leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 20 dkg zöldborsó
» 20 dkg erdei gomba (jó a piaci is :) )
» 20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
» 30 dkg csirkemell
» 30 dkg csirkemáj
» 2 dl főzőtejszín
» 2 dl tejföl
» 1 teáskanál citromlé
» 2 nagyobb fej vöröshagyma
» olaj, só, fehér bors, tárkony
» esetleg egy húsleveskocka vagy előzőleg félretett húsleves leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mirelit vegyes zöldségből készítjük, akkor nincs vele gond) : a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2L) és húslével (esetleg kockát teszünk bele).
Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal kb. azonos nagyságúra darabolt májat. Forrástól számított 5 percig főzzük vele.
Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt (előtte érdemes simára kikeverni). Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges).
Újra felforralás után levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet. (Így nem rántja össze a tejtermékeket a levesben).
Megjegyzés / tipp:

Ízletes, laktató, pikáns leves a végeredmény, amellyel nem csak a legényeket lehet megfogni!
0 komment 8 ember kedveli kepenyestibor
2011.12.18 12:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsleveskocka vagy, olajon aranybarnára, apróra vágott, ugyancsak apró, darabolt gombát, teáskanálnyi szárított, legényeket lehet, húsleveskocka, tejtermékeket, aranybarnára, belekeverjük, Kifehéredése, teáskanálnyi, belekeverjük, vöröshagyma, főzőtejszín, zöldségeket, megpároljuk, zöldségeket, citromlevet, felforralás, végeredmény, nagyságúra, zöldségből, hozzáadjuk, Legényfogó, elteltével, hozzáadjuk, legényeket, tárkonnyal, csirkemell, borsozzuk, Felöntjük, zöldborsó, erdei gomba piaci, csirkemell, csirkemáj, főzőtejszín, tejföl, teáskanál citromlé, nagyobb vöröshagyma, olaj fehér bors tárkony,
Zöldség rizottó
0 komment 1 ember kedveli
Joghurtos kelt pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Tejfölös burgonyaleves
1 komment 3 ember kedveli
Bailey's recept I.
0 komment 3 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 21 ember kedveli
Halászlé ahogyan a szomszédtól lestem el.
0 komment 17 ember kedveli
Zöldségeshús !
0 komment 5 ember kedveli
Banános krémtúró
0 komment 3 ember kedveli
Mini isler, cukorka díszítéssel
0 komment 1 ember kedveli
Kávés-kókuszos szelet
0 komment 18 ember kedveli
Fokhagymás sült tarja
0 komment 5 ember kedveli
Székelykáposzta
3 komment 13 ember kedveli
Paradicsomos sügér !
0 komment 1 ember kedveli
Ananászos pisztráng
0 komment 1 ember kedveli
Tojásmentes bukták lekvárral töltve
0 komment 7 ember kedveli
Csokis-diós fánk
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.