Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, majd egy fazékba teszem. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadok a főzőléhez egy evőkanál ételízesítőt, hogy enyhén sós legyen a lé. A forrástól számított 3-5 percig főzöm. A lényeg, a karfiol ne puhuljon meg teljesen, mert akkor szét fog esni. Leszűröm a karfiolt és hagyom hűlni egy kicsit.
Egy tányérba lisztet öntök, egy másikba zsemlemorzsát. Egy tálba beleütöm a tojásokat, hozzáadom a tejet, a fokhagymakrémet és a kevés sót, majd jól felverem egy villával. A karfiolokat egyenként megforgatom a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Párolt rizzsel és tartárral kínálom.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
cila0628
2014.03.16 14:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
karfiolt rózsáira, fazékba teszem, evőkanál ételízesítőt, forrástól számított, tányérba lisztet, másikba zsemlemorzsát, tálba beleütöm, karfiolokat egyenként, zsemlemorzsában, fokhagymakrémet, zsemlemorzsát, fokhagymakrém, zsemlemorzsa, aranybarnára, ételízesítőt, megforgatom, ételízesítő, karfiolokat, Felengedem, tojásokat, számított, forrástól, főzőléhez, hozzáadom, egyenként, Hozzáadok, tartárral, evőkanál, evőkanál, villával, felverem, karfiolt, beleütöm, evőkanál, karfiol, evőkanál ételízesítő, tojás, evőkanál, kiskanál fokhagymakrém, liszt, zsemlemorzsa, liter olaj,
|
|
|
|
|