Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőporos lisztet a zsírral elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot a tojássárgákat és a tejfölt.
Összegyúrom és a tésztát két részre osztom. Kisodrom és az egyik lapot beleteszem a tepsibe. A meghámozott, vékonyra szeletelt almát ráteszem. Megszórom cukorral és fahéjjal ízlés szerint, majd egy kis zsemlemorzsával hintem meg.
Ráhelyezem a másik kisodort lapot és tojással megkenem.
Vágott diót szórok rá és megsütöm.
Sütés ideje körülbelül 30 perc 175'C-on.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha a tészta kemény a gyúrásnál, akkor szoktam bele tenni egy kis tejet is.
Megvárom míg teljesen kihűl, és utána szeletelem. Így szép formás szeleteket lehet vágni.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
horgasnora
2012.11.26 22:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőporos lisztet, zsírral elmorzsolom, egyik lapot, másik kisodort, tészta kemény, zsemlemorzsával, tojássárgákat, kristálycukor, meghámozott, Összegyúrom, elmorzsolom, körülbelül, szeleteket, szeletelem, Ráhelyezem, beleteszem, Hozzáadom, szeletelt, sütőporos, Almáspite, gyúrásnál, Megszórom, kisodort, tetejére, Kisodrom, Megvárom, ráteszem, teljesen, cukorral, fahéjjal, megsütöm, liszt, sütőpor, zsír, kristálycukor, tojás sárgája, pohár tejföl, egész tojás tetejére, vágott tetejére, alma,
|
|
|
|
|