Fogás: előétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
25- x 30 cm s tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tojást alaposan felverem és a reszelt sajtot hozzáadom ,sót és borst rakok még bele.
A masszát a tepsibe simítom , s fakanál segítségével lesimítom a tetejét.
Berakom a sütőbe és 180 fokon 20 percig sütöm , ezután kiveszem és a tölteléket rákenem egyforma vastagan.
Gusztusosan feltekerem ,s visszarakom még 20 percre a sütőbe sülni.
Ha kész van hideg helyre teszem 2-3 órára, majd csak utána fogom felszeletelni.
A töltelékhez
olajon megpiritom az apróra vágott hagymát, 2-3 perc után hozzáadom a kolbász húsát, / bőrét lehúzom /.
Kevergetés közben tovább pirítom már együtt., a szeletelt gombát is beleteszem.
Fűszerezem, de óvatosan mivel a kolbász már sós.
Az egészet megpárolom , majd kihűtöm .
Ha kihűlt , akkor keverem bele a tojást, zsemlemorzsát, tejfölt és jól összedolgozom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kicsit aprólékos munka, de megéri , a vendégek biztos örülni fognak egy ilyen fogásnak.
A tálaláskor vegyes savanyúságot kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
ibolya58
2012.12.31 23:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojást alaposan, reszelt sajtot, tepsibe simítom, tölteléket rákenem, sütőbe sülni, apróra vágott, kolbász húsát, szeletelt gombát, egészet megpárolom, vendégek biztos, ilyen fogásnak, tálaláskor vegyes, felszeletelni, összedolgozom, zsemlemorzsát, savanyúságot, zsemlemorzsa, előmelegítem, sütőpapírral, segítségével, kínálhatunk, töltelékhez, visszarakom, töltelékhez, Gusztusosan, sajttekercs, feltekerem, tálaláskor, tölteléket, tekercshez, beleteszem, Kolbásszal, Kevergetés, megpárolom, Fűszerezem, megpiritom, szeletelt, fokhagyma, tekercshez, nagy tojás, reszelt sajt, bors, töltelékhez, hagyma, paprika, gomba, tojás, tejföl, zsemlemorzsa, lángolt kolbász, olaj,
|
|
|
|
|