Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral, és állni hagyjuk.
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, de nem túl puha tésztát kapjunk.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk /24x30-as tepsit használtam/. Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, megszórjuk búzadarával, majd ráterítjük a kinyomkodott meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá, betakarjuk a második lappal, kicsit megnyomkodjuk a széleit. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk.
Sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük kb. 35-40 perc alatt. Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Készíthetjük magozott meggybefőttből is.
|
|
|
|
0 komment
|
21 ember kedveli
|
jolika66
2015.06.24 14:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
meggyet kimagozzuk, margarint elmorzsoljuk, reszelt citromhéjat, tojások sárgáját, tepsink méretére, egyik lapot, tepsibe simítjuk, kinyomkodott meggyet, második lappal, meggybefőttből, megszurkáljuk, összekeverjük, megnyomkodjuk, kinyomkodott, Készíthetjük, elmorzsoljuk, töltelékhez, búzadarával, citromhéjat, mindkettőt, használtam, kimagozzuk, megszórjuk, ráterítjük, hozzáadjuk, betakarjuk, búzadarát, margarint, nyújtható, megsütjük, tésztához, Megkenjük, kenéshez, nyújtjuk, buzadara, tésztához, liszt, tojás, margarin, csomag sütőpor, porcukor, evőkanál tejföl, csipet, cirom reszelt héja, töltelékhez, meggy magozva, őrölt fahéj, cukor, vaniliás cukor, evőkanál buzadara, kenéshez, egész tojás,
|
|
|
|
|