Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe.
Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!
Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!
Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, töltsük össze őket a dzsemmel - ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemet töltés előtt - , majd egy napig hagyjuk állni a betöltött ischlereket.
Egy nap után elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel.
Ha a csokoládénk túl sűrű ahhoz, hogy szépen tudjunk mártani vele, egy kevés étolajjal tudjuk hígítani a csokoládét. Ez esetben mindig jó alaposan keverjük el benne az olajat, különben csíkos lesz a csokoládénk.
Az olvasztott csokoládéban mártsuk ki az islereket, jól lecsurgatva a sütőpapírra tegyük vissza őket, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. Ügyeljünk hogy a csokoládé bevonat minél vékonyabb legyen!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.
|
|
|
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.29 23:53
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
gigi55 |
2012.02.08. 19:55 (#2) |
|
|
Szia!
Köszi szépen hogy észre vetted.Természetesen 50dkg lisz kell hozzá. |
|
bjbj |
2012.02.08. 11:06 (#1) |
|
|
Szia gigi55, az 500 dkg liszt ugye elírás? Üdv, |
| |
|
|
|
sütőt előmelegítjük, diót nyújtófával, tészta összes, tálba tesszük, kész tésztát, dzsemet töltés, napig hagyjuk, betöltött ischlereket, bevonás következik, kevés étolajjal, olvasztott csokoládéban, sütőpapírra tegyük, csokoládé bevonat, kész islerek, csokoládé megkötése, feketeribizli, előmelegítjük, fogyaszthatók, csokoládéban, összetevőjét, sütőpapírral, csokoládénk, nyújtófával, kiszáradnak, összetörjük, ischlereket, étcsokoládé, csokoládénk, lecsurgatva, sütőpapírra, bevonathoz, finomliszt, következik, elteltével, habverővel, sütőlemezt, olvasztott, túlgyúrjuk, csokoládét, kávéskanál, elkezdenek, tésztához, 18dkg porcukor, 36dkg, finomliszt BL55, 18dkg finomra tört, kávéskanál fahéj, töltéshez, bevonathoz,
|
|
|
|
|