Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A puliszkát a hagyományos módon megfőzöm: a növényi tejet, vagy a laktózmentes tejet felforralom és ebbe öntöm bele - keverés mellett- a kukoricadarát. Belekeverem a nyírfacukrot és a citromhéjat. Keverés mellett 10 perc alatt készre főzöm. Igény szerint lehet adni hozzá vizet, az a fontos, hogy kemény legyen, majd kihűtöm.
Eközben megdarálom a mákot, és a nyírfacukrot is és egy tálban összekeverem. Egy evőkanál segítségével -amíg el nem fogy a puliszkánk - félkanálnyi falatokat szaggatok a puliszkából, melyeket megforgatok mákban, majd egy tálba teszem.
Az öntethez a meggybefőttet leszűröm és 1 dl meggylével felteszem főni. A maradék 1 dl meggylében csomómentesen elkeverem a keményítőt és a cukrot. Amikor forr a meggylével dúsított meggy, beleöntöm. Megvárom, amíg besűrűsödik és a puliszka mellé kínálom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ajánlom mindenkinek! Nagyon finom!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
bnejudit
2014.11.09 13:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagyományos módon, növényi tejet, laktózmentes tejet, tálban összekeverem, evőkanál segítségével, tálba teszem, meggybefőttet leszűröm, meggylével dúsított, puliszka mellé, meggymártással, csomómentesen, kukoricadarát, meggybefőttet, segítségével, nyírfacukrot, laktózmentes, kukoricadara, nyírfacukrot, laktózmentes, összekeverem, megforgatok, felforralom, puliszkából, hagyományos, nyírfacukor, Belekeverem, meggybefőtt, citromhéjat, nyírfacukor, mindenkinek, besűrűsödik, félkanálnyi, meggylével, megdarálom, meggylében, kukoricadara, nyírfacukor, citrom héja, darált, üveg meggybefőtt magozott, meggylé, evőkanál kukoricakeményítő, nyírfacukor mákhoz,
|
|
|
|
|
Sólet
|
2 komment
|
6 ember kedveli
|
|
|
|
|
|