Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Palacsintazserbó recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 25 dkg lisz
» fél csomag szárított élesztő
» 3 evőkanál cukor
» 1 mokkáskanál
» 3 tojás
» fél dl étolaj
» fél liter tej
» szódavíz
» 10 dkg darált dió
» 10 dkg cukor
» 2 kisebb vagy 1 nagyobb üveg barcklekvár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

10 dkg darált diót és 10 dkg cukrot összekeverünk.
2 kisebb vagy 1 nagy üveg baracklekvárt kevés rummal ízesítünk.

Kelt palacsintákat sütünk a következő módon:
negyed kiló lisztben elkeverünk fél csomag szárított élesztőt, egy mokkáskanál sót és 3 evőkanál cukrot.
Hozzáadunk 3 tojást, fél dl étolajat és fél liter langyos tejet. Jól kikeverjük és fél, de még jobb ha 1 órát kelni hagyjuk. Ezután hozzáadunk még 2-3 dl szódavizet, ezzel is jól elkeverjük, majd kiolajozott teflon palacsintasütőben a szokásos módon palacsintákat sütünk. A serpenyőt elég 5-6 palacsintánként kikenni egy pici olajjal. A kelt palacsinták jóval vastagabbak lesznek, és a cukor miatt pirosabbra sülnek a hagyományosoknál. A fenti adag tészta 10-12 db palacsintához elegendő.

Az első palacsintát tányérra csúsztatjuk, még azon forróan megkenjük a rumos baracklekvárral és meghintjük cukros dióval.
Ahogy kisült a következő palacsinta, az előzőre helyezzük, kicsit rányomjuk és lekvározzuk (ne sajnáljuk a lekvár, ettől lesz finom a "tortánk" , cukros dióval megszórjuk. Ezt addig ismételjük, míg van hozzávalónk. Legfölülre palacsinta kerüljön, amit gőz fölött megolvasztott ét tortabevonóval vagy csokimázzal lekenünk.
Ha megkötött a csokimáz, tortaformára szeletelve kínáljuk a zserbóízű palacsintatortánkat

Jó étvágyat kívánok !
Megjegyzés / tipp:

Javaslat - mikor a máz kezd megszilárdulni, jelöljük be rajta a "tortaszeletek" helyét (12 részre vágjuk), mert a kemény csokit már nehezebb lesz szeletelni. Ha ünnepibb alkalomra készítjük, díszíthetjük fél diógerezdekkel is.
1 komment 29 ember kedveli yaskane
2013.03.20 22:03
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
anaxor 2013.03.26. 08:44 (#1)
Ez nagyon finom lehet én a hagyományos palacsintával készítem így.
Címkék
következő módon, szokásos módon, serpenyőt elég, pici olajjal, kelt palacsinták, cukor miatt, fenti adag, első palacsintát, rumos baracklekvárral, következő palacsinta, előzőre helyezzük, kemény csokit, Palacsintazserbó, hagyományosoknál, palacsintánként, baracklekvárral, megszilárdulni, diógerezdekkel, tortabevonóval, összekeverünk, palacsintákat, baracklekvárt, megolvasztott, palacsintához, palacsintákat, tortaszeletek, tortaformára, díszíthetjük, mokkáskanál, kiolajozott, barcklekvár, mokkáskanál, lekvározzuk, csokimázzal, csúsztatjuk, hozzávalónk, palacsintát, palacsinták, lisz, csomag szárított élesztő, evőkanál cukor, mokkáskanál, tojás, étolaj, liter, szódavíz, darált, cukor,
Lucskos káposzta másképpen
1 komment 10 ember kedveli
BÖGRÉS RAFFAELLO TORTA
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyekifli
0 komment 5 ember kedveli
Töltött paradicsomkelyhek
0 komment 2 ember kedveli
Pokoli sertésragu
0 komment 9 ember kedveli
Káposztás-hagymás csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Boci szelet
0 komment 15 ember kedveli
igazi Milka csoki házilag
4 komment 16 ember kedveli
Töltött csokis muffin...
0 komment 6 ember kedveli
Banánleves
0 komment 1 ember kedveli
Pásztorsajt !
0 komment 17 ember kedveli
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
0 komment 9 ember kedveli
Meglepetés
0 komment 4 ember kedveli
Kolbásszal töltött karaj
1 komment 6 ember kedveli
Somlói galuska (egyszerűbben)
0 komment 1 ember kedveli
Habos mákos
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.