Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Palacsintazserbó recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 25 dkg lisz
» fél csomag szárított élesztő
» 3 evőkanál cukor
» 1 mokkáskanál
» 3 tojás
» fél dl étolaj
» fél liter tej
» szódavíz
» 10 dkg darált dió
» 10 dkg cukor
» 2 kisebb vagy 1 nagyobb üveg barcklekvár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

10 dkg darált diót és 10 dkg cukrot összekeverünk.
2 kisebb vagy 1 nagy üveg baracklekvárt kevés rummal ízesítünk.

Kelt palacsintákat sütünk a következő módon:
negyed kiló lisztben elkeverünk fél csomag szárított élesztőt, egy mokkáskanál sót és 3 evőkanál cukrot.
Hozzáadunk 3 tojást, fél dl étolajat és fél liter langyos tejet. Jól kikeverjük és fél, de még jobb ha 1 órát kelni hagyjuk. Ezután hozzáadunk még 2-3 dl szódavizet, ezzel is jól elkeverjük, majd kiolajozott teflon palacsintasütőben a szokásos módon palacsintákat sütünk. A serpenyőt elég 5-6 palacsintánként kikenni egy pici olajjal. A kelt palacsinták jóval vastagabbak lesznek, és a cukor miatt pirosabbra sülnek a hagyományosoknál. A fenti adag tészta 10-12 db palacsintához elegendő.

Az első palacsintát tányérra csúsztatjuk, még azon forróan megkenjük a rumos baracklekvárral és meghintjük cukros dióval.
Ahogy kisült a következő palacsinta, az előzőre helyezzük, kicsit rányomjuk és lekvározzuk (ne sajnáljuk a lekvár, ettől lesz finom a "tortánk" , cukros dióval megszórjuk. Ezt addig ismételjük, míg van hozzávalónk. Legfölülre palacsinta kerüljön, amit gőz fölött megolvasztott ét tortabevonóval vagy csokimázzal lekenünk.
Ha megkötött a csokimáz, tortaformára szeletelve kínáljuk a zserbóízű palacsintatortánkat

Jó étvágyat kívánok !
Megjegyzés / tipp:

Javaslat - mikor a máz kezd megszilárdulni, jelöljük be rajta a "tortaszeletek" helyét (12 részre vágjuk), mert a kemény csokit már nehezebb lesz szeletelni. Ha ünnepibb alkalomra készítjük, díszíthetjük fél diógerezdekkel is.
1 komment 29 ember kedveli yaskane
2013.03.20 22:03
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
anaxor 2013.03.26. 08:44 (#1)
Ez nagyon finom lehet én a hagyományos palacsintával készítem így.
Címkék
következő módon, szokásos módon, serpenyőt elég, pici olajjal, kelt palacsinták, cukor miatt, fenti adag, első palacsintát, rumos baracklekvárral, következő palacsinta, előzőre helyezzük, kemény csokit, Palacsintazserbó, hagyományosoknál, palacsintánként, baracklekvárral, megszilárdulni, diógerezdekkel, tortabevonóval, összekeverünk, palacsintákat, baracklekvárt, megolvasztott, palacsintához, palacsintákat, tortaszeletek, tortaformára, díszíthetjük, mokkáskanál, kiolajozott, barcklekvár, mokkáskanál, lekvározzuk, csokimázzal, csúsztatjuk, hozzávalónk, palacsintát, palacsinták, lisz, csomag szárított élesztő, evőkanál cukor, mokkáskanál, tojás, étolaj, liter, szódavíz, darált, cukor,
Rakott hús...
0 komment 50 ember kedveli
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)
0 komment 26 ember kedveli
Zöldséges töltött fasírt
0 komment 8 ember kedveli
Sonkás, túrós sztrapacska
0 komment 6 ember kedveli
zsemle (paleo)
0 komment 5 ember kedveli
Dekoratív meggyes.
1 komment 4 ember kedveli
Páratlan töltött alma
0 komment 2 ember kedveli
Tökös-mákos rolád narancsos-mascarponés krémmel.
0 komment 2 ember kedveli
Gombás borjútokány.
1 komment 6 ember kedveli
Spanyol madár
0 komment 2 ember kedveli
Hentes tokány pulykával
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges-húsos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Gyors tejfölös fánk
0 komment 20 ember kedveli
Zöldborsófőzelék rántott párizsival
0 komment 13 ember kedveli
Póréhagyma krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Kijevi samsa !
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.