Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1 dl tejbe, 1 tk. cukrot keverek. Meglangyosítom és belemorzsolom az élesztőt, majd hagyom felfutni. Közben a liszthez hozzáadom a sót, maradék cukrot és összekeverem. Kétfelé választom a száraz keveréket. Utána az egyikbe, beleteszem a kakaót. A maradék tejet, az olajjal összekeverem, majd a két száraz hozzávalóba, elfelezve beleöntöm. Ugyanígy a felfutott élesztőt is. Mindkét adagot kidolgozom úgy, hogy elváljon a táltól és a kezemtől. Letakarva, szobahőfokon, 1 órát kelesztem. Három rudat sodrok belőle (2 fehér, 1 kakaós, az vastagabb lesz) és összefonom. A kalácsfonatokat megkenem a felvert egész tojással. Még egy fél órát, így is kelesztem. Maradék felvert tojással, még egyszer megkenem. Készre sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sárgabaracklekvárral megkenve az legfinomabb.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
cila0628
2014.03.17 16:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
liszthez hozzáadom, száraz keveréket, maradék tejet, olajjal összekeverem, felfutott élesztőt, vastagabb lesz, kalácsfonatokat megkenem, felvert egész, kalácsfonatokat, Meglangyosítom, belemorzsolom, összekeverem, összekeverem, szobahőfokon, hozzávalóba, legfinomabb, kidolgozom, beleteszem, élesztőhöz, összefonom, élesztőhöz, vastagabb, beleöntöm, elfelezve, hozzáadom, választom, keveréket, felfutott, kelesztem, kelesztem, Letakarva, élesztőt, megkenem, felfutni, csipet, élesztőhöz, porcukor, cukor élesztőhöz, élesztő, étolaj, kakaópor, liszt,
|
|
|
|
|