Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.Tovább keverve ,lassan hozzáadagoljuk a vizet.Jól felhabosítjuk.Hozzáadjuk a lekvárt,a lisztet,melyben elkevertük a sütőport és a diót.Végül óvatosan hozzákavarjuk a felvert tojásfehérjét.Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.Elmelegített sütőben,180 fokon megsütjük.
A krémhez a vaníliapudingot 6 dl teben megfőzzük,hülni tesszük.A vajat habosra kavarjuk a porcukorral és jól összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.A diós lapot kettévágjuk,a lapokat meglocsoljuk a rummal ízesített sziruppal.Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával.Két sorban rárakjuk a kávéba mártott babapiskótát,amit ismét megkenünk krémmel.Majd a másik lapot ráhelyezzük,rákenjük a maradék krémet.Megszórjuk vagdalt dióval ,vagy fehér csokireszelékkel.Magas sütemény,ezért nagyobb kockákra vágva tálaljuk. Ünnepélyesebbé tehetjük ha tetejére tejszínhabból rózsákat nyomunk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom sütemény,ezért torta helyett is megfelel
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.31 10:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások sárgáját, cukorral habosra, felvert tojásfehérjét, vajat habosra, kihűlt pudinggal, diós lapot, lapokat meglocsoljuk, rummal ízesített, alsó lapot, krém harmadával, kávéba mártott, másik lapot, maradék krémet, csokireszelékkel, vaníliapudingot, hozzáadagoljuk, összedolgozzuk, Ünnepélyesebbé, tejszínhabból, felhabosítjuk, tojásfehérjét, hozzákavarjuk, babapiskótát, meglocsoljuk, Babapiskótás, Elmelegített, Sütőpapírral, baraklekvár, ráhelyezzük, babapiskóta, cukorszirup, porcukorral, kettévágjuk, babapiskóta, elkevertük, elpontosan, harmadával, Hozzáadjuk, feketekávé, piskótához, tojás, darált, porcukor, liszt, baraklekvár, sütőpor, krémhez, vanília pudingpor, porcukor, krém közé, babapiskóta--24 db--, lehűtött feketekávé, rummal ízesített cukorszirup,
|
|
|
|
|