Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Habos almás - nagyon finom recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg liszt
» 15 dkg margarin
» 15 dkg cukor
» 1 csmg sütőpor
» 2 egész tojás
» 2 csmg vaníliás cukor
» kevés tejföl
» Krémhez: 5 dl tej
» 2 vaníliás pudingpor
» 2 tojás
» 15 dkg vaj
» 15 dkg cukor
» Töltelékhez: 1 kg alma
» diónyi vaj
» 10 dkg cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és kevés tejföllel összegyúrjuk.
Legalább fél órát pihentetjük majd 3 lapot sütünk belőle. Kb. 24x40 cm.
Míg a tészta pihen, elkészítjük az almatölteléket.Az almát lereszeljük, diónyi vajon megpároljuk, majd hozzákeverjük a cukrot.
Fahéjat is lehet beletenni.
Kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a pudingport, a tojások sárgáját és megfőzzük. Még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját.
A vajat és a cukrot jól kikeverjük és a pudingos krémhez adjuk.
A kihűlt tészta első lapjára a krém kerül, erre rátesszük a második tésztalapot, erre a párolt almát tesszük, majd a harmadik lappal fedjük.
A tetejét megszórjuk porcukorral.
Pár óra múlva szeleteljük.
Megjegyzés / tipp:

Fontos, hogy az alsó lapra a krém kerüljön, mert ha az alma kerül alulra, a tészta meglágyul.
1 komment 88 ember kedveli cila1
2012.02.04 21:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsula10 2016.07.27. 22:43 (#1)
A képen látható habos almás nem azt mutatja ami a leírásban szerepel! A képen első lap után alma második lap pudingos krém és harmadik lap, porcukor tetejére! Szerintem így helyes!
Címkék
lisztet elkeverjük, vaníliás cukorral, tészta pihen, almát lereszeljük, tejben elkeverjük, tojások sárgáját, tojásfehérjék kemény, pudingos krémhez, kihűlt tészta, krém kerül, második tésztalapot, párolt almát, harmadik lappal, tetejét megszórjuk, alsó lapra, krém kerüljön, alma kerül, tészta meglágyul, almatölteléket, tojásfehérjék, hozzákeverjük, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, Elkészítjük, elkészítjük, lereszeljük, Töltelékhez, megpároljuk, pihentetjük, margarinnal, szeleteljük, tésztalapot, porcukorral, elkeverjük, hozzáadjuk, kikeverjük, elkeverjük, pudingport, megszórjuk, sütőporral, beletenni, tejföllel, pudingpor, meglágyul, liszt, margarin, cukor, csmg sütőpor, egész tojás, csmg vaníliás cukor, kevés tejföl, Krémhez, Töltelékhez alma,
Mojito-koktél
0 komment 11 ember kedveli
Mákosguba rakottasan
0 komment 8 ember kedveli
Mogyorótorta (liszt nélkül)
0 komment 5 ember kedveli
Pikáns zöldbabos rukkola saláta
0 komment 2 ember kedveli
Tojástekercs
0 komment 8 ember kedveli
Fahéjas kuglóf
0 komment 7 ember kedveli
Rizses piskóta mézes meggyöntettel
0 komment 3 ember kedveli
Fehércsokis áfonyás szelet
0 komment 4 ember kedveli
Avokado leves (paleo)
1 komment 1 ember kedveli
Cukkinis pirog...
0 komment 1 ember kedveli
Finom vajas pogácsa, bögrésen
0 komment 34 ember kedveli
10 perces
0 komment 6 ember kedveli
"Pelyhes " csirkeropogós !
0 komment 14 ember kedveli
Amerikai krémes csoda
0 komment 4 ember kedveli
Krumplis lángos
1 komment 36 ember kedveli
Sólet
2 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.