Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Habos almás - nagyon finom recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg liszt
» 15 dkg margarin
» 15 dkg cukor
» 1 csmg sütőpor
» 2 egész tojás
» 2 csmg vaníliás cukor
» kevés tejföl
» Krémhez: 5 dl tej
» 2 vaníliás pudingpor
» 2 tojás
» 15 dkg vaj
» 15 dkg cukor
» Töltelékhez: 1 kg alma
» diónyi vaj
» 10 dkg cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és kevés tejföllel összegyúrjuk.
Legalább fél órát pihentetjük majd 3 lapot sütünk belőle. Kb. 24x40 cm.
Míg a tészta pihen, elkészítjük az almatölteléket.Az almát lereszeljük, diónyi vajon megpároljuk, majd hozzákeverjük a cukrot.
Fahéjat is lehet beletenni.
Kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a pudingport, a tojások sárgáját és megfőzzük. Még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját.
A vajat és a cukrot jól kikeverjük és a pudingos krémhez adjuk.
A kihűlt tészta első lapjára a krém kerül, erre rátesszük a második tésztalapot, erre a párolt almát tesszük, majd a harmadik lappal fedjük.
A tetejét megszórjuk porcukorral.
Pár óra múlva szeleteljük.
Megjegyzés / tipp:

Fontos, hogy az alsó lapra a krém kerüljön, mert ha az alma kerül alulra, a tészta meglágyul.
1 komment 88 ember kedveli cila1
2012.02.04 21:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsula10 2016.07.27. 22:43 (#1)
A képen látható habos almás nem azt mutatja ami a leírásban szerepel! A képen első lap után alma második lap pudingos krém és harmadik lap, porcukor tetejére! Szerintem így helyes!
Címkék
lisztet elkeverjük, vaníliás cukorral, tészta pihen, almát lereszeljük, tejben elkeverjük, tojások sárgáját, tojásfehérjék kemény, pudingos krémhez, kihűlt tészta, krém kerül, második tésztalapot, párolt almát, harmadik lappal, tetejét megszórjuk, alsó lapra, krém kerüljön, alma kerül, tészta meglágyul, almatölteléket, tojásfehérjék, hozzákeverjük, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, Elkészítjük, elkészítjük, lereszeljük, Töltelékhez, megpároljuk, pihentetjük, margarinnal, szeleteljük, tésztalapot, porcukorral, elkeverjük, hozzáadjuk, kikeverjük, elkeverjük, pudingport, megszórjuk, sütőporral, beletenni, tejföllel, pudingpor, meglágyul, liszt, margarin, cukor, csmg sütőpor, egész tojás, csmg vaníliás cukor, kevés tejföl, Krémhez, Töltelékhez alma,
Spanyol pite
0 komment 2 ember kedveli
Kefíres tészta
0 komment 12 ember kedveli
Bundázott karfiolgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Szalámis-sajtos tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Vörösboros puncs
0 komment 3 ember kedveli
Túróhabtorta
0 komment 4 ember kedveli
Sport szelet sütés nélkül
1 komment 64 ember kedveli
Kuruc pecsenye
2 komment 19 ember kedveli
Sajtos rúd
1 komment 23 ember kedveli
Gyümölcsös Joghurttorta
0 komment 5 ember kedveli
Meglepetés
0 komment 4 ember kedveli
Székelykáposzta
3 komment 13 ember kedveli
Serpenyős csirke
0 komment 13 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 3 ember kedveli
Joghurtos eper szelet
0 komment 9 ember kedveli
Töltött padlizsán
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.