Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Habos almás - nagyon finom recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg liszt
» 15 dkg margarin
» 15 dkg cukor
» 1 csmg sütőpor
» 2 egész tojás
» 2 csmg vaníliás cukor
» kevés tejföl
» Krémhez: 5 dl tej
» 2 vaníliás pudingpor
» 2 tojás
» 15 dkg vaj
» 15 dkg cukor
» Töltelékhez: 1 kg alma
» diónyi vaj
» 10 dkg cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és kevés tejföllel összegyúrjuk.
Legalább fél órát pihentetjük majd 3 lapot sütünk belőle. Kb. 24x40 cm.
Míg a tészta pihen, elkészítjük az almatölteléket.Az almát lereszeljük, diónyi vajon megpároljuk, majd hozzákeverjük a cukrot.
Fahéjat is lehet beletenni.
Kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a pudingport, a tojások sárgáját és megfőzzük. Még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját.
A vajat és a cukrot jól kikeverjük és a pudingos krémhez adjuk.
A kihűlt tészta első lapjára a krém kerül, erre rátesszük a második tésztalapot, erre a párolt almát tesszük, majd a harmadik lappal fedjük.
A tetejét megszórjuk porcukorral.
Pár óra múlva szeleteljük.
Megjegyzés / tipp:

Fontos, hogy az alsó lapra a krém kerüljön, mert ha az alma kerül alulra, a tészta meglágyul.
1 komment 88 ember kedveli cila1
2012.02.04 21:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsula10 2016.07.27. 22:43 (#1)
A képen látható habos almás nem azt mutatja ami a leírásban szerepel! A képen első lap után alma második lap pudingos krém és harmadik lap, porcukor tetejére! Szerintem így helyes!
Címkék
lisztet elkeverjük, vaníliás cukorral, tészta pihen, almát lereszeljük, tejben elkeverjük, tojások sárgáját, tojásfehérjék kemény, pudingos krémhez, kihűlt tészta, krém kerül, második tésztalapot, párolt almát, harmadik lappal, tetejét megszórjuk, alsó lapra, krém kerüljön, alma kerül, tészta meglágyul, almatölteléket, tojásfehérjék, hozzákeverjük, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, Elkészítjük, elkészítjük, lereszeljük, Töltelékhez, megpároljuk, pihentetjük, margarinnal, szeleteljük, tésztalapot, porcukorral, elkeverjük, hozzáadjuk, kikeverjük, elkeverjük, pudingport, megszórjuk, sütőporral, beletenni, tejföllel, pudingpor, meglágyul, liszt, margarin, cukor, csmg sütőpor, egész tojás, csmg vaníliás cukor, kevés tejföl, Krémhez, Töltelékhez alma,
Fűszeres csirkecombok csípős szószban.
0 komment 6 ember kedveli
Amerikai palacsinta mascarpone krémmel
0 komment 1 ember kedveli
Csirkecomb burgonyával
0 komment 1 ember kedveli
Egyszerű túrós pogácsa
1 komment 48 ember kedveli
Pizzás párnácska
0 komment 8 ember kedveli
Gyors bögrés mákos
0 komment 4 ember kedveli
Vaníliás linzer
0 komment 6 ember kedveli
Cheesecake
0 komment 12 ember kedveli
Keksztorta
0 komment 1 ember kedveli
Tárkonyos erdeigombaleves
0 komment 5 ember kedveli
Almás -habos túrós kocka !
0 komment 9 ember kedveli
Az igazi Bécsi fánk
0 komment 6 ember kedveli
Narancsos kacsasült
0 komment 1 ember kedveli
Őszibarack bundában sütve
1 komment 11 ember kedveli
Almás krémes
1 komment 30 ember kedveli
Pikáns húsos lencseleves
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.