Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A birsalmát megmossuk, kivágjuk a csutkáját, felszeleteljük kis darabokra.
Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi.
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, egy késsel kikaparjuk a magjait, majd hozzáadjuk a leveshez a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, sóval, citromlével együtt.
Forrás után még 15 percig lassú tűzön főzzük.
Besűrítjük a keményítővel, hozzáadjuk a tejszínt és még egyszer felforraljuk.
Zárjuk le a tüzet alatta és botmixerrel pürésítsük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Langyosan vagy hidegen, akár kis tejszínhabbal a tetején fogyasszuk.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.06 20:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
birsalmát megmossuk, fazékba tesszük, vaníliarudat hosszában, késsel kikaparjuk, tüzet alatta, tetején fogyasszuk, felszeleteljük, tejszínhabbal, szegfűszeggel, felforraljuk, keményítővel, vaníliarudat, citromlével, botmixerrel, szegfűszeg, kikaparjuk, fogyasszuk, vaníliarúd, hozzáadjuk, Besűrítjük, pürésítsük, hozzáadjuk, hosszában, birsalmát, megmossuk, Langyosan, csutkáját, krémleves, darabokra, keményítő, felvágjuk, birsalma, közepes birsalma, cukor, tejszín, nagyobb darab fahéj, szem szegfűszeg, citrom leve, étkezési keményítő, csipet,
|
|
|
|
|