Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst lemossuk, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra szeljük. A belsőségeket az erektől és vezetékektől megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az ecetes uborkát vékony csíkokra, a kaprit gorombára vágjuk.
Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a csíkozott szívet és nyelvet. Kicsit lepirítjuk, sózzuk, beletesszük a babérlevelet és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt 45 percig pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Mikor zsírjára pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és a vesét. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, megszórjuk őrölt (fehér) borssal, a majoránnával, és vizet öntünk alá. Letakarva ismét pároljuk kb. 40-50 percet, ameddig a hús megpuhul. Beletesszük az uborkát, a kapribogyót, a mustárt. A lisztet a tejföllel kikeverjük, behabarjuk vele a tokányt, ha kell, öntünk még hozzá vizet, ízesítjük, és 4-5 perc alatt kíméletesen összeforraljuk, majd tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én " cofocska" tésztával kínálom!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.19 16:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst lemossuk, hagymát megtisztítjuk, ecetes uborkát, kaprit gorombára, csíkozott szívet, csíkokra vágott, tejföllel kikeverjük, ceruzavastagságú, felforrósítjuk, összeforraljuk, megtisztítjuk, hozzáadásával, megtisztítjuk, leszárogatjuk, belsőségekkel, belsőségeket, majoránnával, babérlevelet, vezetékektől, Sertéstokány, kíméletesen, megpirítjuk, Fehéredésig, serpenyőben, kapribogyót, vöröshagyma, kevergetjük, beletesszük, Beletesszük, behabarjuk, lepirítjuk, kapribogyó, kikeverjük, sertéscomb vagy -lapocka, vese, kisebb szív, kisebb nyelv füstölt!, vöröshagyma, evőkanál kapribogyó, savanyú uborka, olaj, majoránna, mustár, liszt, tejföl,
|
|
|
|
|