Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Babos pacalpörkölt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 80 dkg pacal
» só
» néhány szem fekete bors
» fél citrom leve
» 1 kisebb vöröshagyma
» 2 babérlevél
» 20 dkg piros, úgynevezett vesebab
» 4-5 evőkanál olaj
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 közepes vöröshagyma
» 10 dkg paradicsompüré
» őrölt bors
» 1 mokkáskanál kakukkfű
» 2,5 dl vörösbor
» 20 dkg füstölt kolbász
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Sóval, egész borssal, citromlével meg fölszeletelt vöröshagymával ízesítjük, beledobunk 1 babérlevelet, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. Utána leszűrjük, nagyobb kockákra vágjuk. Közben a beáztatott babot enyhén sós, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, ugyancsak leszűrjük. Az olajon megfuttatjuk a présen áttört fokhagymát és a megtisztított, fölaprított vöröshagymát. A paradicsompürével egy kicsit tovább pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd ráöntjük a bort. A pacalt, a babot meg a karikákra vágott kolbászt hozzáadjuk, meg-megkeverve 5 percig főzzük. Sós burgonya illik köretnek hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Én van amikor sültburgonyával tálalom jobban szeretem így
Jó étvágyat hozzá!
0 komment 5 ember kedveli berta69
2013.09.02 13:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pacalt megtisztítjuk, beáztatott babot, olajon megfuttatjuk, présen áttört, kicsit tovább, kakukkfűvel fűszerezzük, karikákra vágott, sültburgonyával, vöröshagymával, paradicsompüré, megtisztított, babérlevéllel, megtisztítjuk, fölszeletelt, babérlevelet, megborsozzuk, megfuttatjuk, vöröshagymát, pacalpörkölt, vöröshagyma, vöröshagyma, fűszerezett, fölaprított, úgynevezett, fűszerezzük, mokkáskanál, kakukkfűvel, citromlével, megkeverve, beledobunk, kiáztatjuk, beáztatott, fokhagymát, pacal, néhány szem fekete bors, citrom leve, kisebb vöröshagyma, babérlevél, piros úgynevezett vesebab, evőkanál olaj, gerezd fokhagyma, közepes vöröshagyma, paradicsompüré, őrölt bors, mokkáskanál kakukkfű, vörösbor, füstölt kolbász,
Muszaka
0 komment 6 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 4 ember kedveli
ARANYÉRMES
0 komment 4 ember kedveli
Kiwis energiabomba
0 komment 4 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 3 ember kedveli
Finom krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Aszalt szilvás-karamellás pulyka
0 komment 2 ember kedveli
Cimetkrofni
2 komment 2 ember kedveli
Agglegény kedvence
0 komment 7 ember kedveli
Likőrös-kávés forró csoki
0 komment 1 ember kedveli
Túrós pogácsa tejföllel
0 komment 10 ember kedveli
Székelykáposzta
3 komment 13 ember kedveli
Sopszka saláta uborkával
0 komment 3 ember kedveli
Pásztorpite
0 komment 40 ember kedveli
Spenót krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Kukoricás rakott csirkemell
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.