Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Babos pacalpörkölt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 80 dkg pacal
» só
» néhány szem fekete bors
» fél citrom leve
» 1 kisebb vöröshagyma
» 2 babérlevél
» 20 dkg piros, úgynevezett vesebab
» 4-5 evőkanál olaj
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 közepes vöröshagyma
» 10 dkg paradicsompüré
» őrölt bors
» 1 mokkáskanál kakukkfű
» 2,5 dl vörösbor
» 20 dkg füstölt kolbász
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Sóval, egész borssal, citromlével meg fölszeletelt vöröshagymával ízesítjük, beledobunk 1 babérlevelet, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. Utána leszűrjük, nagyobb kockákra vágjuk. Közben a beáztatott babot enyhén sós, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, ugyancsak leszűrjük. Az olajon megfuttatjuk a présen áttört fokhagymát és a megtisztított, fölaprított vöröshagymát. A paradicsompürével egy kicsit tovább pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd ráöntjük a bort. A pacalt, a babot meg a karikákra vágott kolbászt hozzáadjuk, meg-megkeverve 5 percig főzzük. Sós burgonya illik köretnek hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Én van amikor sültburgonyával tálalom jobban szeretem így
Jó étvágyat hozzá!
0 komment 5 ember kedveli berta69
2013.09.02 13:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pacalt megtisztítjuk, beáztatott babot, olajon megfuttatjuk, présen áttört, kicsit tovább, kakukkfűvel fűszerezzük, karikákra vágott, sültburgonyával, vöröshagymával, paradicsompüré, megtisztított, babérlevéllel, megtisztítjuk, fölszeletelt, babérlevelet, megborsozzuk, megfuttatjuk, vöröshagymát, pacalpörkölt, vöröshagyma, vöröshagyma, fűszerezett, fölaprított, úgynevezett, fűszerezzük, mokkáskanál, kakukkfűvel, citromlével, megkeverve, beledobunk, kiáztatjuk, beáztatott, fokhagymát, pacal, néhány szem fekete bors, citrom leve, kisebb vöröshagyma, babérlevél, piros úgynevezett vesebab, evőkanál olaj, gerezd fokhagyma, közepes vöröshagyma, paradicsompüré, őrölt bors, mokkáskanál kakukkfű, vörösbor, füstölt kolbász,
Gombás sertéskaraj sonkával
0 komment 9 ember kedveli
Málnás kocka sütés nélkül
0 komment 15 ember kedveli
Szalámis-sajtos tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
A királynő kalácsa.
0 komment 5 ember kedveli
Mályvacukor
0 komment 5 ember kedveli
Tésztasaláta
1 komment 1 ember kedveli
Kókuszkrémes muffin
0 komment 1 ember kedveli
Sült tökös bejgli
0 komment 6 ember kedveli
Csokiszalámi
0 komment 5 ember kedveli
Betyárgombóc
0 komment 17 ember kedveli
Piskótatekercs
0 komment 7 ember kedveli
Fűszeres krémmel töltött haltekercsek.
0 komment 2 ember kedveli
Halászlé paprikás hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Banános piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Burgonyakrokett
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.