Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Sóval, egész borssal, citromlével meg fölszeletelt vöröshagymával ízesítjük, beledobunk 1 babérlevelet, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. Utána leszűrjük, nagyobb kockákra vágjuk. Közben a beáztatott babot enyhén sós, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, ugyancsak leszűrjük. Az olajon megfuttatjuk a présen áttört fokhagymát és a megtisztított, fölaprított vöröshagymát. A paradicsompürével egy kicsit tovább pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd ráöntjük a bort. A pacalt, a babot meg a karikákra vágott kolbászt hozzáadjuk, meg-megkeverve 5 percig főzzük. Sós burgonya illik köretnek hozzá.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én van amikor sültburgonyával tálalom jobban szeretem így
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
berta69
2013.09.02 13:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
pacalt megtisztítjuk, beáztatott babot, olajon megfuttatjuk, présen áttört, kicsit tovább, kakukkfűvel fűszerezzük, karikákra vágott, sültburgonyával, vöröshagymával, paradicsompüré, megtisztított, babérlevéllel, megtisztítjuk, fölszeletelt, babérlevelet, megborsozzuk, megfuttatjuk, vöröshagymát, pacalpörkölt, vöröshagyma, vöröshagyma, fűszerezett, fölaprított, úgynevezett, fűszerezzük, mokkáskanál, kakukkfűvel, citromlével, megkeverve, beledobunk, kiáztatjuk, beáztatott, fokhagymát, pacal, néhány szem fekete bors, citrom leve, kisebb vöröshagyma, babérlevél, piros úgynevezett vesebab, evőkanál olaj, gerezd fokhagyma, közepes vöröshagyma, paradicsompüré, őrölt bors, mokkáskanál kakukkfű, vörösbor, füstölt kolbász,
|
|
|
|
|