Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 1 kg vaddisznó lapocka
» 2-3 ek vegyes gombapor, vagy 1 ek szarvasgombás olaj
» 20-25 dkg füstölt szalonna
» 2 fej hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 2 db érett paradicsom, vagy 1 kis doboz sűrítmény
» 1-1 tk kakukkfű, rozmaring, bazsalikom keverék
» 3 dl tejföl
» a tésztához:
» 1 kg liszt
» 5 ek olaj
» 1 cs szárított élesztő
» 1 ek cukor
» 1/2 ek só
» 1 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Először a tészta alapanyagait (a tojás kivételével, mivel az a sütés előtti lekenéshez való) összekeverjük, kézzel jól kidolgozzuk, és az így kapott kenyértésztát meleg, de nem forró helyen, lefedve kelni hagyjuk 1-1,5 órán keresztül.

Ezalatt a szalonnát apró kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasban kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szintén felaprózott hagymát és azt is aranybarnára pirítjuk. Ekkor kerül a lábasba a nagylyukú darálón ledarált vaddisznó lapocka, amit sóval és borssal meghintve a zsírjára pirítunk.
Ha mindezzel megvagyunk, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, és tovább ízesítjük a zúzott fokhagymával illetve a szárított és megtört zöldfűszerekkel, valamint a gombaporral, és/vagy szarvasgombás olajjal. Néhány perc múlva levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt, majd hagyjuk kissé kihűlni.

A kenyértésztát, ha megkelt, lisztezett deszkán 3 részre osztjuk és mindegyuk részt kb. ceruza vastagságúra nyújtjuk ki. Az egyes lapokat megtöltjük a fűszeres vaddisznóhússal, felgöngyöljük, és tojással megkenve, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Melegen és hidegen egyaránt finom borkorcsolya, de reggelire, vagy uzsonnára is bátran kínálhatjuk. Tokaji bort kínáljunk hozzá.
0 komment 6 ember kedveli szelidszeder
2012.02.10 17:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta alapanyagait, tojás kivételével, szalonnát apró, nagyobb lábasban, szintén felaprózott, nagylyukú darálón, zsírjára pirítunk, apróra vágott, zúzott fokhagymával, egyes lapokat, fűszeres vaddisznóhússal, zöldfűszerekkel, vaddisznóhússal, Kenyértésztában, felgöngyöljük, kenyértésztát, összekeverjük, kenyértésztát, előmelegített, szarvasgombás, szarvasgombás, kiolvasztjuk, vastagságúra, paradicsomot, aranysárgára, alapanyagait, borkorcsolya, aranybarnára, fokhagymával, kínálhatjuk, felaprózott, kidolgozzuk, kivételével, beletesszük, gombaporral, lisztezett, bazsalikom, vaddisznó lapocka, füstölt szalonna, hagyma, gerezd fokhagyma, tejföl, tésztához, liszt, olaj, szárított élesztő, cukor, tojás,
Chilis zellerkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Rántott hal-dió bundában-
1 komment 4 ember kedveli
Kacsasült almás savanyú káposztával.
0 komment 3 ember kedveli
Barackos - mákos kocka
0 komment 8 ember kedveli
Tabáni saláta
0 komment 5 ember kedveli
Mogyoróvajas + krémsajtos torta
0 komment 2 ember kedveli
Citromos kifli
0 komment 8 ember kedveli
Csokiálom
0 komment 6 ember kedveli
KÉTSZER SÜLT PALACSINTA
0 komment 4 ember kedveli
Joghurt torta gyümölcsökkel
0 komment 4 ember kedveli
Csirkés-zöldséges töltött cukkini
0 komment 3 ember kedveli
Páratlan töltött alma
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés-mandulás torta...
0 komment 8 ember kedveli
Sajtos Rakott Hús
0 komment 16 ember kedveli
Boci szelet
0 komment 15 ember kedveli
Tócsni másképp
0 komment 22 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.