Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet meglangyosítjuk, majd beletesszük a cukrot és az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, sóval, és a felfutott élesztővel jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát henger formájúra sodorjuk, és 12 részre osztjuk. Részenként kör alakúra kinyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. Dióval, mákkal tölthetjük, majd feltekerve patkókat formálunk belőle. Közepes tűzön sütjük.
A kihűlt kifliket porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A mák és diótölteléket én lekvárral készítem, így sokkal finomabb.
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
humorvadasz
2012.08.19 15:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet meglangyosítjuk, lisztet elmorzsoljuk, felfutott élesztővel, kihűlt kifliket, meglangyosítjuk, összedolgozzuk, diótölteléket, elmorzsoljuk, beletesszük, porcukorral, kockacukor, kinyújtjuk, feltekerve, Részenként, élesztővel, tölthetjük, meghintve, felfutott, formálunk, lekvárral, formájúra, patkókat, kifliket, élesztőt, finomabb, sodorjuk, tálaljuk, margarin, készítem, osztjuk, liszt, zsír vagy Rama margarin, élesztő, kockacukor, csipet,
|
|
|
|
|