Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom.
A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem.
Liszttel hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzerkiszúróval formára szaggatom és sütőpapírra teszem.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.
A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztom, majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba.
Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kb: 20-22 db linzer süti lesz ebből a mennyiségű hozzávalókból. A legpuhább linzertészta, szerintem ami létezik.
|
|
|
|
1 komment
|
27 ember kedveli
|
gambi92
2012.01.23 20:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
miklosattilanemaja |
2012.01.29. 13:43 (#1) |
|
 |
Megsütöttem.tényleg Isteni!!!! |
| |
|
|
|
citromhéjat összekeverem, tésztacipót fóliába, teli sütiket, mennyiségű hozzávalókból, legpuhább linzertészta, Linzerkiszúróval, baracklekvárral, összeragasztom, Előmelegített, hozzávalókból, összedolgozom, belemorzsolom, linzertészta, baracklekvár, összekeverem, sütőpapírra, citromhéjat, tojássárgát, tésztacipót, tojássárga, mennyiségű, csomagolom, pihentetem, hozzáadom, margarint, szaggatom, porcukrot, legpuhább, szerintem, teáskanál, porcukrot, liszt, margarin, porcukor, tojássárga, vaníliás cukor, teáskanál sütőpor,
|
|
|
|
|