Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes mustáros csirke szezámos bundában recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 db csirkemellfilé (2 egész csontozott mell)
» 3 ek mustár
» 2 ek méz 2 ek szezámmag
» 15 dkg zsemlemorzsa
» 15 dkg liszt
» 2 tojás
» kevés tej (a tojáshoz)
» étolaj a hús kisütéséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A fél csirkemelleket a megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt hártyától, inaktól, majd éles késsel kibontjuk, vízszintesen félbevágjuk, de csak annyira, hogy a mellet szétnyissuk, mint egy nyitott könyvet. Vigyázni kell, hogy ne szakadjon, lyukadjon ki a hús. Óvatosan megklopfoljuk mindkét felét, majd finoman besózzuk.
A mustárt és a mézet jól elkeverjük, és alaposan megkenjük a csirkemellek egyik oldalát. Ezután a melleket félbehajtjuk.
A zsemlemorzsához hozzákeverünk egy kevés szezámmagot, és a megszokott módon (liszt/tojás/morzsa) bepanírozzuk a húsokat.
Bő olajat hevítünk, sütés előtt takarékra vesszük, és a lassan sütjük aranybarnára a húsokat, hogy mindkét oldal jól átsüljön.
A maradék mézes mustárt mártogatósnak tálalhatjuk, köretnek sült krumplit ajánlanék.

Megjegyzés / tipp:

Mivel a méz igen gyorsan odaég, vigyázni kell, hogy a panír jól zárjon, ne folyjon rögtön az olajba a töltelék.
0 komment 8 ember kedveli fordgtr
2013.01.19 18:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
esetlegesen rajta, mellet szétnyissuk, nyitott könyvet, csirkemellek egyik, melleket félbehajtjuk, zsemlemorzsához hozzákeverünk, kevés szezámmagot, megszokott módon, lassan sütjük, maradék mézes, zsemlemorzsához, csirkemellfilé, csirkemelleket, mártogatósnak, megklopfoljuk, hozzákeverünk, megtisztítjuk, aranybarnára, zsemlemorzsa, vízszintesen, félbehajtjuk, bepanírozzuk, csirkemellek, kisütéséhez, esetlegesen, félbevágjuk, szétnyissuk, szezámmagot, tálalhatjuk, megszokott, csontozott, elkeverjük, kibontjuk, hártyától, takarékra, ajánlanék, mustár, szezámmag, zsemlemorzsa, liszt, tojás, kevés tojáshoz, étolaj kisütéséhez,
Csokis muffin lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Narancsos madártej
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos-sonkás gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Ananászbomba...
0 komment 9 ember kedveli
Habcsóktorta
0 komment 2 ember kedveli
Oldalas mézes-mustáros pácban
0 komment 11 ember kedveli
Csípős-pikáns csirkeszárnyak.
0 komment 14 ember kedveli
Vargabéles mazsolával
0 komment 3 ember kedveli
Virsli tojással
0 komment 2 ember kedveli
Alexander sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Karobos kalács
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemell narancsmártással
2 komment 4 ember kedveli
Paleocsinta
0 komment 6 ember kedveli
Mennyei mogyorókrémes kuglóf
0 komment 3 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Souvlaki (Szuflaki)
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.