Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes mustáros csirke szezámos bundában recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 db csirkemellfilé (2 egész csontozott mell)
» 3 ek mustár
» 2 ek méz 2 ek szezámmag
» 15 dkg zsemlemorzsa
» 15 dkg liszt
» 2 tojás
» kevés tej (a tojáshoz)
» étolaj a hús kisütéséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A fél csirkemelleket a megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt hártyától, inaktól, majd éles késsel kibontjuk, vízszintesen félbevágjuk, de csak annyira, hogy a mellet szétnyissuk, mint egy nyitott könyvet. Vigyázni kell, hogy ne szakadjon, lyukadjon ki a hús. Óvatosan megklopfoljuk mindkét felét, majd finoman besózzuk.
A mustárt és a mézet jól elkeverjük, és alaposan megkenjük a csirkemellek egyik oldalát. Ezután a melleket félbehajtjuk.
A zsemlemorzsához hozzákeverünk egy kevés szezámmagot, és a megszokott módon (liszt/tojás/morzsa) bepanírozzuk a húsokat.
Bő olajat hevítünk, sütés előtt takarékra vesszük, és a lassan sütjük aranybarnára a húsokat, hogy mindkét oldal jól átsüljön.
A maradék mézes mustárt mártogatósnak tálalhatjuk, köretnek sült krumplit ajánlanék.

Megjegyzés / tipp:

Mivel a méz igen gyorsan odaég, vigyázni kell, hogy a panír jól zárjon, ne folyjon rögtön az olajba a töltelék.
0 komment 8 ember kedveli fordgtr
2013.01.19 18:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
esetlegesen rajta, mellet szétnyissuk, nyitott könyvet, csirkemellek egyik, melleket félbehajtjuk, zsemlemorzsához hozzákeverünk, kevés szezámmagot, megszokott módon, lassan sütjük, maradék mézes, zsemlemorzsához, csirkemellfilé, csirkemelleket, mártogatósnak, megklopfoljuk, hozzákeverünk, megtisztítjuk, aranybarnára, zsemlemorzsa, vízszintesen, félbehajtjuk, bepanírozzuk, csirkemellek, kisütéséhez, esetlegesen, félbevágjuk, szétnyissuk, szezámmagot, tálalhatjuk, megszokott, csontozott, elkeverjük, kibontjuk, hártyától, takarékra, ajánlanék, mustár, szezámmag, zsemlemorzsa, liszt, tojás, kevés tojáshoz, étolaj kisütéséhez,
Mogyorókrémes,csokis rolád
0 komment 5 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 3 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 5 ember kedveli
Alföldi vargabéles...
0 komment 14 ember kedveli
Amerikai brownie
0 komment 4 ember kedveli
Tepsiben sült parmezános csirkemell !
0 komment 16 ember kedveli
Spenótos lasagne.
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges halragu
0 komment 2 ember kedveli
Calippo jégkrém házilag
0 komment 3 ember kedveli
Bailey's recept II.
1 komment 3 ember kedveli
Vega rakott krumpli
0 komment 1 ember kedveli
Ciprusi csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
EPERFAGYLALT FAGYIGÉP NÉLKÜL
0 komment 7 ember kedveli
Húsos -tojásos lasagne
0 komment 6 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 8 ember kedveli
Kakaós szelet
0 komment 19 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.