Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
Hozzávalók 6 főre |
» tésztáhozvalók: | » 4 tojás, | » 4 ek. langyos víz, | » 20 dkg cukor | » 13 dkg liszt, | » fél csomag sűtőpor, | » 2 ek. olaj, | » 1.5 ek. kakaó, | » krémhez | » 70 dkg gesztenyemassza, | » 27 dkg margarin, | » 15 dkg cukor, | » izlés szerint rumaroma, | » 1 csomag vaniliás pudingpor, | » 3 dl tej. |
|
|
|
|
Elkészítés:
|
elkészitése:
A tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem mig habos nem lesz.Ez kb:5 perc.Most adom hozzá a kakaóporos,sütőporos lisztet és alaposan eldolgozom.Lehet bele tenni egy kis rumaromát is.
A tojásfehérjét pici sóval keményre verem,majd előszőr csak egy keveset keverek a tésztához/ezt lehet gyorsan elkeverni/.A maradék habot nagyon óvatosan és nagy mozdulatokkal kell hozzá keverni.hogy ne törjön össze a hab.Egy sütőpapirral kibélelet 26 cm-s torta formába öntöm a masszát és 190-200 fokon kb:28-30 perc alatt megsütöm.Ezután megvárom míg kihül.Addig elkészitem a gesztenyekrémet.
A gesztenyemasszát átpaszirozom és hozzá adom a porcukrot és margarint,krémesre keverem.A pudingport a 3 dl tejben megfözöm,megvárom mig langyos lesz és ekkor keverem a gesztenyés masszához.
Ekkora már kihült a tészta.Az aljáról leveszem a sütőpapirt és vissza teszem a formába.A krémet rákenem egyenletes vastagságba.
A tetejére egy csomag tejszinhabport elkeverek 1.5 dl tejje l/jó keményre/ és a gesztenyés rétegre rákenem.
1 tábla tej vagy étcsokit burgonya hámozóval szép pici szeletekre "hámozom" és ezt a tejszin tetejére rászoróm.Hűtőbe rakom egy kicsit,hogy dermedjen meg.Utána már szeletelhető !
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
a tetejére a felvert tejszint kevés vaniliával lehet izesíteni!
A tészta és a krém réteg közé aki szereti vékony lekvár réteget is tehet,igy még finomabb.
|
|
|
|
5 komment
|
246 ember kedveli
|
ibolya58
2011.12.14 19:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
misike65 |
2015.10.07. 17:49 (#5) |
|
 |
Biztos fincsi lehet!! |
|
gisela |
2014.03.03. 23:21 (#4) |
|
 |
Biztos nagyon fincsi!!!! Majd én is csinálok ilyet..:P Gesztenyemániás vagyok |
|
fordgtr |
2013.01.05. 11:56 (#3) |
|
 |
biztos nagyon jó |
|
kutyuli777 |
2012.03.30. 22:17 (#2) |
|
 |
Biztos nagyon fincsi!!!! |
|
njzsike |
2011.12.30. 20:02 (#1) |
|
 |
Nagyon guszta, és imádom a gesztenyés süteményeket!
Boldog új évet kívánok! |
| |
|
|
|
tojásokat szétválasztom, sárgájához hozzá, olajat majd, tojásfehérjét pici, keveset keverek, maradék habot, sütőpapirral kibélelet, gesztenyés masszához, aljáról leveszem, krémet rákenem, csomag tejszinhabport, gesztenyés rétegre, tejszin tetejére, krém réteg, gesztenyemasszát, gesztenyekrémet, gesztenyemassza, gesztenyetorta, tejszinhabport, tésztáhozvalók, szétválasztom, mozdulatokkal, tojásfehérjét, szeletelhető, átpaszirozom, sütőpapirral, elkészitése, vastagságba, gesztenyés, sárgájához, gesztenyés, pudingport, elkészitem, szeletekre, eldolgozom, kakaóporos, sütőpapirt, egyenletes, vaniliával, rumaromát, tésztáhozvalók, tojás, langyos víz, cukor, liszt, csomag sűtőpor, olaj, kakaó, krémhez, gesztenyemassza, margarin, cukor, izlés szerint rumaroma, csomag vaniliás pudingpor,
|
|
|
|
|