Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kiolajozok egy mély, tűzálló tálat. Belerakom a karikára vágott, nyers burgonyát. Közé keverem a karikára vágott kolbászt és a tört fokhagymát. Közben bevagdosom, felszeletelem a szalonnát és ropogósra sütöm. A zsírjával megöntözöm a burgonyát, a pörcöt félreteszem. A sütőben, a burgonyát enyhén megsózom és időnként megkeverem. Ha megpuhult, meglocsolom tejföllel, megszórom reszelt sajttal és ráteszem a pörcöt, majd addig sütöm, amíg a sajt ráolvad.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
francesca
2013.12.23 18:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
nagyim |
2014.01.03. 08:26 (#1) |
|
|
Kedves Tepsis burgonyás. Ha már a krumplit a sütőben sütögeted, akkor miért kell a szalonnát külön kisütni és a zsirral locsolgatni a krumplit? Talán ráteszed a szalonnát a krumplira, ugyis kisül a zsírja és ott van ahol lennie kell. A másik, ha a tetejét csak tejföllel locsolod, vagy sok tejföl kell, vagy kevés krumpli. Azért szokták tejjel, liszttel elkeverni, esetleg még tojással, hogy kiadósabb legyen, jól lefolyjon a krumpli közé. Az viszont tényleg jó, hogy megsütögeted a krumplit. Én előtt olajban sütöm egy kicsit meg, mert utálom, hogy a krumpli csak fött krumpli, ahogy sokan csinálják. Tehát az főtt krumpli a tetején sült. Régen csak a tetejét szerettük. Jó étvágyat. Üdv. |
| |
|
|
|
karikára vágott, tört fokhagymát, zsírjával megöntözöm, pörcöt félreteszem, burgonyát enyhén, sajt ráolvad, felszeletelem, meglocsolom, félreteszem, bevagdosom, fokhagymát, megöntözöm, megkeverem, Kiolajozok, tejföllel, megpuhult, Belerakom, szalonnát, burgonyát, burgonyát, zsírjával, ropogósra, megszórom, burgonyát, fokhagyma, megsózom, karikára, kolbászt, burgonya, időnként, szalonna, ráteszem, étolaj, pohár tejföl, burgonya, húsos szalonna, gerezd fokhagyma, füstölt kolbász, reszelt sajt,
|
|
|
|
|