Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1:A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,majd a cukrot folyamatosan kevergetve apránként beleszórjuk.
2:A lisztet,az aprított magvakat és a fahéjat összekeverjük,és apránként,óvatosan a cukros tojáshabbá forgatjuk.
3:A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 30x40 cm-es tepsibe öntjük és szétterítjük.A mandulapelyheket ráhintjük,és a sütő középső rácsára tolva 15-20 percig sütjük.
4:A kész tésztát megszórt felével lefelé új sütőpapírra borítjuk,és rácsra fektetjük.hogy a levegő is átjárja. Így hagyjuk kihűlni.
5:A tejszínt kemény habbá verjük,és a süteményre kenjük.Az áfonyát és a málnát a tetejére szórjuk.
6:A tésztát hosszába összetekerjük.A roládot legalább négy órára a mélyhűtőbe tesszük,és ott is tároljuk.Tálalás csak 25.20 perccel vesszük ki,épphogy elkezdjen felengedni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha fagyasztott gyümölcsöt veszünk,nem kell kiolvasztani,mielőtt a süteményre rakjuk,úgyis visszakerül a mélyhűtőbe.
Ha a tölteléket konzervgyümölcsből készítjük,fontos alaposan lecsepegtetni,mielőtt a süteményre kerül.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
carlostina
2012.12.28 12:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásfehérjét kemény, cukrot folyamatosan, aprított magvakat, fahéjat összekeverjük, cukros tojáshabbá, tésztát sütőpapírral, mandulapelyheket ráhintjük, sütő középső, kész tésztát, tejszínt kemény, süteményre kenjük, tetejére szórjuk, tésztát hosszába, roládot legalább, mélyhűtőbe tesszük, süteményre rakjuk, süteményre kerül, mandulapelyheket, mandulapehely, előmelegítjük, összekeverjük, lecsepegtetni, kristálycukor, tojásfehérjét, összetekerjük, folyamatosan, sütőpapírral, kiolvasztani, szétterítjük, beleszórjuk, fagyasztott, sütőpapírra, visszakerül, Töltelékhez, tölteléket, mélyhűtőbe, tojáshabbá, kevergetve, rétesliszt, Gyümölcsös, süteményre, felengedni, süteményre, tojás fehérje, kristálycukor, rétesliszt, aprított magvak, fahéj, mandulapehely, Töltelékhez habtejszín,
|
|
|
|
|