Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
2 db őzgerincformát vastagon kivajazunk, és kibéleljük a sonkaszeletekkel úgy, hogy a szélei kilógjanak belőle.
A csirkehúst apró darabokra vágjuk, majd leturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, a tojásfehérjét, ízlés szerint sót, borsot, kakukkfüvet és finomra vágott petrezselymet.
A massza felét a formákba simítjuk, és a megpucolt keménytojásokat hosszanti irányba ráhelyezzük. A tetejére simítjuk a maradék masszát, és felhajtjuk rá a sonkaszeleteket, majd letakarjuk vajjal megkent alufóliával.
A formát mély tepsibe tesszük, és annyi meleg vizet öntünk alá, hogy a közepéig érjen. Sütőben közepes tűznél (180 fok) 40 percig gőzöljük.
A sütőből kivéve lenyomatjuk, saját levében hagyjuk kihűlni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor kiborítjuk, kb. 1 centi széles szeletekre vágjuk, egy nagyobb tányérra fektetjük, és negyedelt kemény tojásokkal, uborkával, paprikakockákkal díszítjük
|
|
|
|
0 komment
|
20 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.13 16:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szélei kilógjanak, csirkehúst apró, massza felét, formákba simítjuk, megpucolt keménytojásokat, tetejére simítjuk, maradék masszát, formát mély, közepéig érjen, sütőből kivéve, nagyobb tányérra, paprikakockákkal, sonkaszeletekkel, keménytojásokat, sonkaszeleteket, őzgerincformát, csirkemellfilé, petrezselymet, leturmixoljuk, tojásfehérjét, petrezselyem, tojásfehérje, díszítéshez, ráhelyezzük, kakukkfüvet, keménytojás, lenyomatjuk, keménytojás, alufóliával, letakarjuk, kibéleljük, kilógjanak, hozzáadjuk, csirkehúst, szeletekre, szeletelve, kivajazunk, csirkemellfilé, gépsonka szeletelve, keménytojás, tojásfehérje, tejszín, csokor petrezselyem, kakukkfű, bors, díszítéshez, keménytojás, piros húsú paprika, uborka,
|
|
|
|
|
Puputa
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|