Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Elkészítés 20 db-hoz. A lisztet a cukorral meg a fahéjjal összekeverjük, a liszt közepébe mélyedést nyomunk, a tojást és a tojássárgát beletöltjük és rászórjuk a puha darabokra vágott Ramat. Sima tésztává gyúrjuk, cipót formázunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és kb: 30 percre hűtőbe tesszük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát kettéosztjuk, és mindkét felét 15x25 cm-es lappá nyújtjuk. A lekvárt a pálinkával összekeverjük, és a két tésztalapra kenjük, de úgy, hogy üres peremet hagyunk. Hosszanti oldaluk felől 2x összecsavarjuk. Kibélelünk 1 tepsit sütőpapírral, beletesszük a tésztákat és kb: 35 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Amikor nincs cseresznyepálinkám 1kk. eszencet teszek bele.
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
feviroza
2014.05.03 18:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fahéjjal összekeverjük, liszt közepébe, tojássárgát beletöltjük, puha darabokra, tésztát kettéosztjuk, pálinkával összekeverjük, összecsavarjuk, összekeverjük, előmelegítjük, összekeverjük, sütőpapírral, kettéosztjuk, tojássárgája, beletöltjük, csomagoljuk, töltelékhez, tojássárgát, Cseresznyés, tésztalapra, beletesszük, alufóliába, cseresznye, Kibélelünk, Elkészítés, pálinkával, kávéskanál, tésztákat, mélyedést, tésztához, Hosszanti, rászórjuk, formázunk, tésztához, barna cukor, liszt, tojás, tojássárgája, kávéskanál őrölt fahéj, margarin, töltelékhez, cseresznye lekvár, evőkanál cseresznyepálinka,
|
|
|
|
|