Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tarjaszelet besózom s borsozom és kicsit félre rakom.
A joghurtot , a reszelt fokhagymát, felaprított petrezselymet elkeverem, azt is félre teszem ,hogy összeérjen az ízük.
Egy közepes tepsit kiolajozok, a tarja szeleteket belerakom lefedem fóliával ,előmelegített sütőben / 180 fokon / szép pirosra sütöm.Hogy meddig, az a hústól függ.
Közben a burgonyát sós vízben puhára főzöm, majd leöntöm róla a vizet és villával összetöröm.
Az olajon az apróra vágott hagymát megpirítom.
Közbe azért figyelem a húst.
Mielőtt teljesen megsülne, kiveszem a sütőből, s a fokhagymás joghurtot elosztom a tetején, majd visszateszem a sütőbe
.Most már csak pár percig sütöm.
A tálalás: a burgonyát a tányérra helyezem , arra teszem rá a pirított hagymát, majd a húst mellé rakom.
Tetszés szerinti savanyúval ehető.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez nem egy kalória szegény fogás, de nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
16 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.23 21:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tarjaszelet besózom, reszelt fokhagymát, közepes tepsit, tarja szeleteket, apróra vágott, fokhagymás joghurtot, tányérra helyezem, pirított hagymát, húst mellé, kalória szegény, petrezselyemzöld, előmelegített, petrezselymet, visszateszem, felaprított, burgonyával, tarjaszelet, összetöröm, fokhagymát, kiolajozok, szeleteket, összeérjen, savanyúval, fokhagymás, megpirítom, burgonyát, fokhagyma, belerakom, elkeverem, Joghurtos, joghurtot, burgonyát, joghurtot, étvágyat, figyelem, villával, szelet tarja, gerezd fokhagyma, natúr joghurt, bors, petrezselyemzöld, olaj, burgonya, hagyma, olaj, bors,
|
|
|
|
|