Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csuka-tormamártással- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg csuka
» 1 kávéskanál cukor
» 1 babérlevél
» fekete bors
» szegfűbors
» A tormamártáshoz:
» 1 kisebb szál friss torma (1 evőkanál reszelt torma)
» 5 dkg liszt
» 5 dkg vaj
» só
» őrölt fehér bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük.

A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfűborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tűzön 5 percig főzzük. Mikor megfőtt, kiemeljük (a főzőlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A főzőlevet átszűrjük.

A tormamártás
Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és felöntjük 1/2 l halfőzőlével (vagy ugyanennyi húslevessel, kockából). A reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségű sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A haldarabokat tálalóedénybe tesszük, és mártással leöntve tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Párolt rizst kínálok hozzá.
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.03 17:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csukát gondosan, friss tormát, halat egészben, fejével együtt, főzőlébe beletesszük, főzőlevet átszűrjük, reszelt tormával, haldarabokat tálalóedénybe, tormamártáshoz, Felforrósítjuk, tormamártással, megtisztítjuk, megtisztítjuk, tálalóedénybe, kávéskanálnyi, halfőzőlével, szegfűborsot, babérlevelet, haldarabokat, lereszeljük, beletesszük, meghámozzuk, literenként, tormamártás, húslevessel, mennyiségű, szegfűbors, szálkáktól, babérlevél, kávéskanál, feltesszük, ugyanennyi, ízesítjük, kiemeljük, csuka, kávéskanál cukor, babérlevél, fekete bors, szegfűbors, tormamártáshoz, liszt, őrölt fehér bors,
Milánói sertésborda
0 komment 7 ember kedveli
Húsvéti húsmentes reggeli sajttekerccsel és körözöttel töltött paprikával
1 komment 6 ember kedveli
Chilis bab
1 komment 3 ember kedveli
Keksztekercs
0 komment 7 ember kedveli
Baileys nutellával
0 komment 1 ember kedveli
Cigánypecsenye.
0 komment 15 ember kedveli
Szendvics omlett
0 komment 9 ember kedveli
Az én kedvenc tiramisum
1 komment 17 ember kedveli
Lecsós csirke szalonnával
0 komment 2 ember kedveli
Citromos szelet
0 komment 1 ember kedveli
Málnás-fehércsokis brownie
0 komment 1 ember kedveli
Almás papucsok
0 komment 4 ember kedveli
Mangold provence-i módra.
0 komment 2 ember kedveli
Margit szelet
0 komment 6 ember kedveli
Vadkacsamáj pástétom
0 komment 5 ember kedveli
Gumimaci
0 komment 18 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.