Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csuka-tormamártással- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg csuka
» 1 kávéskanál cukor
» 1 babérlevél
» fekete bors
» szegfűbors
» A tormamártáshoz:
» 1 kisebb szál friss torma (1 evőkanál reszelt torma)
» 5 dkg liszt
» 5 dkg vaj
» só
» őrölt fehér bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük.

A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfűborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tűzön 5 percig főzzük. Mikor megfőtt, kiemeljük (a főzőlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A főzőlevet átszűrjük.

A tormamártás
Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és felöntjük 1/2 l halfőzőlével (vagy ugyanennyi húslevessel, kockából). A reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségű sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A haldarabokat tálalóedénybe tesszük, és mártással leöntve tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Párolt rizst kínálok hozzá.
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.03 17:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csukát gondosan, friss tormát, halat egészben, fejével együtt, főzőlébe beletesszük, főzőlevet átszűrjük, reszelt tormával, haldarabokat tálalóedénybe, tormamártáshoz, Felforrósítjuk, tormamártással, megtisztítjuk, megtisztítjuk, tálalóedénybe, kávéskanálnyi, halfőzőlével, szegfűborsot, babérlevelet, haldarabokat, lereszeljük, beletesszük, meghámozzuk, literenként, tormamártás, húslevessel, mennyiségű, szegfűbors, szálkáktól, babérlevél, kávéskanál, feltesszük, ugyanennyi, ízesítjük, kiemeljük, csuka, kávéskanál cukor, babérlevél, fekete bors, szegfűbors, tormamártáshoz, liszt, őrölt fehér bors,
Harcsapaprikás-túrós csuszával.
0 komment 9 ember kedveli
Kuruc pecsenye
2 komment 19 ember kedveli
Pehelytorta
1 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés kocka
1 komment 18 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Emeletes élvezet
0 komment 13 ember kedveli
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
1 komment 16 ember kedveli
Piritott kolbászkarikákkal készült kevert saláta.
0 komment 1 ember kedveli
Zellerkrémleves sváb gombóccal
0 komment 2 ember kedveli
Csirke kicsit másképpen
0 komment 7 ember kedveli
Leveles túrós pogácsa
2 komment 14 ember kedveli
Citromos túrótorta
0 komment 12 ember kedveli
Amerikai krémes...
0 komment 27 ember kedveli
Lángolt káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos,sonkás buci
1 komment 9 ember kedveli
Gombás zúzapörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.