Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csuka-tormamártással- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg csuka
» 1 kávéskanál cukor
» 1 babérlevél
» fekete bors
» szegfűbors
» A tormamártáshoz:
» 1 kisebb szál friss torma (1 evőkanál reszelt torma)
» 5 dkg liszt
» 5 dkg vaj
» só
» őrölt fehér bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük.

A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfűborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tűzön 5 percig főzzük. Mikor megfőtt, kiemeljük (a főzőlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A főzőlevet átszűrjük.

A tormamártás
Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és felöntjük 1/2 l halfőzőlével (vagy ugyanennyi húslevessel, kockából). A reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségű sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A haldarabokat tálalóedénybe tesszük, és mártással leöntve tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Párolt rizst kínálok hozzá.
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.03 17:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csukát gondosan, friss tormát, halat egészben, fejével együtt, főzőlébe beletesszük, főzőlevet átszűrjük, reszelt tormával, haldarabokat tálalóedénybe, tormamártáshoz, Felforrósítjuk, tormamártással, megtisztítjuk, megtisztítjuk, tálalóedénybe, kávéskanálnyi, halfőzőlével, szegfűborsot, babérlevelet, haldarabokat, lereszeljük, beletesszük, meghámozzuk, literenként, tormamártás, húslevessel, mennyiségű, szegfűbors, szálkáktól, babérlevél, kávéskanál, feltesszük, ugyanennyi, ízesítjük, kiemeljük, csuka, kávéskanál cukor, babérlevél, fekete bors, szegfűbors, tormamártáshoz, liszt, őrölt fehér bors,
Stefánia vagdalt
0 komment 3 ember kedveli
Örmény májas zöldségleves !
0 komment 1 ember kedveli
Fahéjas csiga
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Vörösbabból és gombából készült burger tzatzikivel
0 komment 3 ember kedveli
Kivis- tejfölös bomba
2 komment 3 ember kedveli
Habkönnyű nyári édesség
0 komment 12 ember kedveli
Márványos torta
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos rúd
0 komment 14 ember kedveli
Aszalt gyümölcsös muffin
0 komment 1 ember kedveli
Gazdag zöldségleves
0 komment 2 ember kedveli
Színes kockák /sütő nélkül/
0 komment 1 ember kedveli
Kráfli
0 komment 1 ember kedveli
Pulykamell Mozzarellával
0 komment 2 ember kedveli
Hideg tejszínes eperkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Puputa
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.